0
0
جمع جز: تومان

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

هیچ محصولی در سبدخرید نیست.

جدیدترین روش مطالعه زمین شناسی در سال 1403

عناوینی که خواهید خواند

طبق بخش‌نامه جدید وزارت آموزش و پرورش در سال 1403، دانش‌آموزان پایه‌های یازدهم رشته‌های تجربی و ریاضی فیزیک موظف به شرکت در امتحانات نهایی درس زمین شناسی و قبولی در این درس می‌باشند. این موضوع، اهمیت تاثیر روش مطالعه زمین شناسی بر موفقیت دانش آموزان در امتحانات نهایی و کنکور را دوچندان می کند. پس شما دانش‌آموزان یا داوطلبان کنکور 1403 درس زمین شناسی را باید پاس کنید.

اهمیت درس زمین شناسی در امتحانات نهایی

جدیدترین روش مطالعه زمین شناسی

همچنین نمرات امتحانات نهایی سال دوازدهم در کنکور 1403 با 10 درصد افزایش نسبت به سال قبل به صورت مستقیم و به اندازه 50 درصد خواهد بود. یعنی 50 درصد از تراز هر داوطلب برای قبولی از امتحانات نهایی و 50 درصد مابقی از کنکور بدست خواهد آمد. در این صورت اهمیت و تاثیر معدل امتحان نهایی در کنکور 1403 بیشتر از سال های قبل خواهد بود. تاثیرگذاری معدل امتحان نهایی در سال 1404 قرار است به میزان 60 درصد و به صورت مستقیم باشد. بنابراین 60 درصد از تراز هر داوطلب با استفاده از نمرات امتحانات نهایی و 40 درصد مابقی از کنکور بدست خواهد آمد.

با توجه به این دستیابی به معدل بالا مستلزم کسب نمره قابل قبول در تمامی دروس دبیرستان از جمله زمین شناسی است؛ لذا در این مقاله از حرفه ایا، می خواهیم نگاهی به جدیدترین روش مطالعه زمین شناسی برای موفقیت در کنکور سراسری سال 1403 بیاندازیم.

درس زمین شناسی در کنکور، آیا درس زمین شناسی را بخوانیم؟

دانش آموزی در حال مطاله زمین شناسی

در کنکورهای قبل از 1402 اینطور بود که اگر کسی تحت هیچ شرایطی حاضر نبود رشته ای غیر از رشته های زیرگروه 1 رو انتخاب کند یعنی فقط و فقط میخواست پزشکی، فیزیوتراپی، دندانپزشکی، پرستاری و یا بقیه رشته های زیرگروه 1 رو انتخاب کند و به هیچ وجه به رشته‌های زیر گروه‌های دیگر مثل داروسازی فکر نمی کرد میتونست زمین شناسی رو نخواند و در کنکور هم صفر بزند و وقت مربوط به سوالات زمین شناسی رو به درس های دیگه اختصاص بدهد. کاری که خیلی از رتبه های خوب هم انجام میدادند.

اما در کنکور 1402 با توجه به اینکه زیرگروه دیگه مطرح نبوده و زمین شناسی ضریب ۱ در کنکور داشت به داوطلبان کنکور می گفتیم که بهتره این درس رو هم در کنار ریاضی و زیست شناسی و فیزیک و شیمی مطالعه کنید. اما بهتره ساعت مطالعه کمتری به زمین شناسی اختصاصی بدید. چون ضریب این درس در کنکور 1402 تجربی فقط 1 هست. در حالیکه ضریب زیست شناسی 12، ضریب شیمی 9 و فیزیک و ریاضی هم هر کدوم ضریب 7 دارند. بنابرین تا حدامکان درس زمین شناسی رو کنار نگذارید.

روش مطالعه زمین شناسی در امتحانات نهایی و کنکور

درس زمین شناسی جز مباحث حفظی و درک مطلب است پس در نتیجه فرار است. پس برای کسب درصد بالا در این درس، باید با روش مطالعه زمین شناسی آشنا باشیم. برای اینکه مطالب و فصل‌های درس زمین شناسی را بهتر حفظ کنیم باید تعدادت دفعات مرور این درس را بالا ببریم. همچنین با نکته‌برداری نکات مهم هر درس وقت کمتری برای مرور درس‌ها خرج کنیم. بهتر است قبل رفتن سر جلسه امتحان نهایی نیم ساعت یا حداقل یک ساعت قبل از آن به مرور مطالب بپردازیم. همچنین با خواندن فصل‌های جدید حتما مطالب گذشته را مرور کنید. این روش مطالعه زمین شناسی کمک می‌کند که حفظیات ما تثبیت و فراموش نشوند.

خلاصه نویسی در درس زمین شناسی

کتاب درسی زمین شناسی، بهترین مرجع مطالعه کنکور می‌باشد و در جدیدترین روش مطالعه زمین شناسی نیز، تمرکز بیشتر روی بررسی خط به خط کتاب درسی است تا دیگر مراجع کمک درسی. منظور از مرورهای متوالی و مطالعه‌ی مستمر، خواندن طوطی‌وار مطالب و صرفا حفظ کردن آن ها نمی‌باشد. شما باید برای یادگیری عمیق مطالب از شیوه‌های صحیح مطالعه استفاده کنید. دقت کنید که روش مطالعه زمین شناسی و یاد گرفتن مطالب آن، از خود مطالعه مهم‌تر می باشد. استفاده از روش SQ4R (پس ختام) می تواند در مطالعه سریع تر و بهینه تر زمین شناسی بسیار موثر باشد.

اگه می خواهید دروس حفظی رو در کمترین زمان و با بیشترین بازدهی مطالعه و به خاطر بسپارید، حتما یه نگاهی به مقاله روش مطالعه دروس حفظی – راهنمای جامع حفظ متن های کتاب حرفه ایا بندازید😊

یک دور مطالعه ی اولیه به صورت اجمالی، در شکل گیری یک ذهنیت کلی در مورد مطالب به شما کمک می کند. سعی کنید تا حدامکان، در هنگام مطالعه از هیچ قسمت کتاب غافل نشوید و مطالب آن را خط به خط و با دقت بخوانید و زیر مطالب مهم آن خط بکشید و یا با استفاده از هایلایتر، قسمت های مهم را علامت گذاری کنید. به نمودارها و شکل‌ها دقت کافی داشته باشید. از حاشیه نویسی در این درس استفاده کنید و همچنین از مطالب خوانده شده، خلاصه نویسی به عمل آورید و مطالب خلاصه شده را به صورت نمودار درآورید و آنها را دسته بندی کنید.

در روش مطالعه زمین شناسی، بررسی تست های کنکور سراسری و دانشگاه آزاد سال های قبل نیز بسیار مهم است. تقریبا نیمی از سوالات در این درس، در ککور سال های قبل به نحوی مطرح شده و در کنکورهای جدید نیز، با اندکی تغییر، مجددا مورد پرسش قرار می گیرند. این امر خود اهمیت مرور و بررسی تست های سال های اخیر آزمون سراسری را در روش مطالعه زمین شناسی نشان می دهد.

هایلایت کردن مطالب حین مطالعه زمین شناسی

چگونه فصل‌ها و درس‌های زمین شناسی را به حافظه‌ی بلند مدت خود انتقال دهیم.

یکی از بهترین روش‌های مطالعه زمین شناسی برای به خاطرسپردن در حافظه‌ی بلند مدت خود، استفاده از زبان مادری است. به این صورت که شما پاراگراف یا مبحثی را ابتدا چند بار به صورت روزنامه وار می‌خوانید. سپس آن را به زبان مادری برای خود توضیح می‌دهید. در این بخش، اگر بتوانید به زبان خودتان توضیح قابل قبولی از مطلب مورد نظر ارائه کنید، می توان گفت که آن مبحث را به طور کامل درک کرده اید و در حافظه بلندمدت شما ثبت شده است. این روش مطالعه زمین شناسی، نه تنها به شما کمک می کند تا مطالب را در کمترین زمان ممکن حفظ کنید بلکه به شما در درک بهتر و عمیق تر مباحث نیز کمک می کند.

یادگیری، حفظ، درک مطلب به کمک تکنیک‌های جدید آموزشی در بحث روش مطالعه زمین شناسی

یکی از مهم‌ترین نکته‌ها در درس زمین شناسی، یادگیری و درک مطلب است که حفظ کردن آن را برای ما آسان می‌کند. خواندن طوطی وار و مکرر یک مطلب، می تواند حجم قابل توجهی از زمان ما را هدر دهد. اما با درک مطلب می توانیم زمان حفظ کردن هر یک از مباحث یا پاراگراف های مود نظر را کاهش دهیم.

ببینید دوستان متدها و تکنیک های زیادی برای حفظ کردن وجود دارد اما بهترین و کاربردی ترین روش، این است که ابتدا سعی کنید موضوع درس را درک نمایید. پس شما باید یادبگیرید که هر درس را درک کرده و سپس شروع به حفظ کردن آن کنید. بهترین روش مطالعه زمین شناسی این است که ابتدا یک مبحث را به طور کامل درک کنیئد. سپس روز بعد، همان مبحث را مجددا مرور کنید. بدین صورت می توانی اطمینان حاصل کنید که مطلب مورد نظر در حافظه بلندمدت شما ثبت خواهد شد.

اهمیت یادداشت برداری در روش مطالعه زمین شناسی

یادداشت برداری هنگام مطالعه زمین شناسی

یکی از گام های مهم در روش مطالعه زمین شناسی، یادداشت برداری و خلاصه نویسی است. ذات یادداشت برداری و خلاصه نویسی از مطالب درس زمین شناسی، کند کردن مراحل درک مطلب و حفظ کردن است. انسان با کند کردن روند ورود اطلاعات به ذهن خود، می‌تواند بهتر یادبگیرد. شما باید خلاصه و نکته های هر درس را یادداشت کنید. بهتر است هنگام خلاصه نویسی، برداشت های شخصی خود را بنویسید و تا حدامکان از منابع آماده موجود در اینترنت استفاده نکنید. چرا که اگر پروسه ی نوشتن، فکر کردن و خلاصه نویسی توسط خود شما انجام شود می تواند هم در یادگیری عمیق تر شما موثر باشد و هم مرور مطالب را برای شما راحت تر کند.

کریستالی کردن یادگیری و حفظ مطالب خوانده شده

اگر ما بتوانیم اشتراک‌هایی در موضوع‌ها و فصل‌ها پیدا کنیم و برای آن‌ها سوال های ترکیبی طرح کنیم، یادگیری و حفظ کردن ما کریستالی می شود. به بیان بهتر، در این روش مطالعه زمین شناسی، داوطلب با شکل دادن مفروضات خود، مطالب را به خاط می سپارد. هر چقدر بتوانیم برای مطالبی که حفظ کرده ایم با تحقیق مثال‌های بیشتری پیدا کنیم، حفظیات ما دیرتر فراموش می شوند.

اهمیت مدیریت زمان در روش مطالعه زمین شناسی

درس زمین شناسی از آن دسته است که به خاطر بیشینه قبلی که خیلی وقت‌ها بی اهمیت جلوه داده می‌شد، به مرور در حال حذف شدن از برنامه درسی کنکور برای داوطلبان بود. اما به تازگی با افزایش تاثیر معدل روی رتبه نهایی داوطلبان، اهمیت این درس نیز برای دانش آموزان بیشتر شده است. پس لازم است برای مطالعه این درس، ساعت معینی را در برنامه خود مشخص کنید. بنا به شرایط خود حتما یک یا دو ساعت را به مطالعه آن اختصاص دهید و با مدیرت این زمان بهترین استفاده را از آن داشته باشید.

اهمیت مدیریت توجه و حفظ تمرکز در مطالعه

خستگی و عدم تمرکز هنگام مطالعه زمین شناسی

از جمله نکات کلیدی در روش مطالعه زمین شناسی، می توان به ایجاد و حفظ تمرکز حین مطالعه اشاره نمود. ببینید دوستان نسخه‌ی قطعی برای تمرکز داشتن وجود ندارد اما در عصر پریشان فکری و عدم تمرکز خیلی مهم است که تمرکز خود را حتی برای نیم ساعت هم شده مثل یک ذربین به یک موضوع معطوف کنیم. این تمرکز برای یک سری افراد از همان لحظات اولیه مطالعه ایجاد می‌شود گاهی هم افرادی هستند با مطالعه بیست دقیقه یا بیشتر به مرکز توجه خود می رسند.

موقع مطالعه زود خسته میشی؟ نمی تونی تمرکز کنی؟ پیشنهاد می کنیم حتما یه سر به مقاله راه هایی برای کاهش خستگی مطالعه تیم حرفه ایا بزنی. پشیمون نمیشی😊

مثال: فرض کنید شما درس آفرینش کیهان را در زمین شناسی پایه یازدهم می‌خوانید و توجه شما به کهکشان راه شیری است. با اینحال، مرکز توجه شما هنوز به جزئیات آن مطلب معطوف نشده است. وقتی مطلبی در مرکز توجه شما قرارگیرد، هم درک و هم حفظ کردن آن برای شما بسیار راحت خواهد بود.

جمع بندی

پس از خواندن این مطالب باید به این موضوع رسید که درس زمین شناسی در سال 1403 و 1404 اهمیت خود را دارد پس مثل سال های قبل نمیشود آن را نخواند، همچنین باید دانست که این درس جز درس های حفظی می باشد به این خاطر، در این مقاله از حرفه ایا، سعی کردیم بهترین روش مطالعه زمین شناسی که باعث می شود مطالب را برای مدت طولانی تری به خاطر بسپارید، به شما عزیزان معرفی کنیم.

در نهایت، باعث خوشحالی ما است اگر در بخش کامنت ها، روش مطالعه زمین شناسی اختصاصی خودتون رو با ما در میان بگذارید تا دوستانتون هم از این روش ها استفاده کنند.

سوالات متداول

بهترین روش مطالعه زمین شناسی کدام است؟

برای مطالعه هیچ درسی، یک روش مطالعه خاص و منحصر به فرد وجود ندارد و داوطلبان، بسته به توانایی خود می توانند از روش های مختلف استفاده کنند. با اینحال، بهترین روش مطالعه زمین شناسی، مانند هر درس دیگری، این است که ابتدا سعی کنیم مطلب را به طور عمیق بفهمیم و سپس برای حفظ کردن آن تلاش کنیم.

خلاصه نویسی چه تاثیری روی یادگیری مباحث مختلف دارد؟

خلاصه نویسی و یادداشت برداری از نکات مهم، به داوطلبان کمک می کند تا سرعت ورود اطلاعات جدید به حافظه خود را کاهش دهند. این کاهش روند ورود اطلاعات می تواند به تثبیت مطالب در حافظه بلندمدت دانش آموزان کمک کند. علاوه براین، خلاصه نویسی، موجب تسهیل فرآیند مرور مطالب نیز می شود.

درس زمین شناسی تا چه حد در رتبه داوطلبان موثر است؟

ضریب درس زمین شناسی در کنکور یک است و همین موضوع، این درس را برای بسیاری از داوطلبان بی اهمیت کرده است. با اینحال، افزایش تاثیر معدل در رتبه کنکور و اهمیت کسب نمره بالا در امتحانات نهایی، موجب شده است تا این درس، به روزهای اوج خود در بین سایر دروس گروه تجربی بازگردد.

  جدیدترین مقالات حرفه‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎ای یا

راهنمای جامع موفقیت در کنکور تجربی
آموزش‌های عمومی و واجب

راهنمای جامع موفقیت در کنکور تجربی

راهنمای جامع موفقیت در کنکور تجربی در اختیار شماست. هر چیزی که باید بدانید را در این مطلب پیدا خواهید کرد. تجربی پرمتقاضی‌ترین رشته در

راهکارهای افزایش تراز
آموزش‌های عمومی و واجب

راهکارهای افزایش تراز

آزمون‌های آزمایشی یکی از راه‌های محک زدن و بالا بردن هوش دانش‌آموزان است. در این مقاله از حرفه ای یا قصد داریم شما را با

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا