0
0
جمع جز: تومان

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

هیچ محصولی در سبدخرید نیست.

معرفی جامع بهترین دانشگاه های ایران

عناوینی که خواهید خواند

در اینجا سعی داریم با معرفی جامع بهترین دانشگاه‌ های ایران به شما کمک کنیم تا انتخاب بهتر‌‌ وهوشمندانه‌تری داشته باشید و فرصت تحصیل در دانشگاه‌هایی را به دست بیاورید که می‌توانند از همه جهات موجب رشدتان شوند. در این مطلب از حرفه ای یا خواهید فهیمد که چرا این مراکز آموزشی بهترین هستند و به چه علت همه دانش‌آموزان با وجود رقابت تنگاتنگ سعی می‌کنند تا فرصت پذیرش در این دانشگاه‌ها را به دست بیاورند.

بهترین دانشگاه‌های ایران-دانشگاه امیرکبیر،دانشگاه تهران

ملاک رتبه بندی بهترین دانشگاه‌های ایران

شما می‌توانید با مراجعه به سایت topuniversities لیست دانشگاه‌های برتر را مشاهده کنید. عوامل مختلفی هستند که یک دانشگاه یا یک مرکزآموزشی به عنوان بهترین شناخته شوند ،این عوامل عبارتند از: تعداد دانشجویان،اساتید،سطح علمی و وسعت دانشگاه و… هستند.

مرجع رتبه‌بندی دانشگاه‌ها QS می‌باشد ولی برخلاف اکثر مقالات موارد دیگری هم باعث متمایز شدن این دانشگاه‌ها از بقیه دانشگاه‌های در ایران می‌شوند. این موارد شامل :مقالات معتبر جهانی به نام ISI،مقالات داخلی، جامع بودن رشته‌های دانشگاه، افتخارات و عناوین مختلف ،تنوع رشته‌ها،قدمت دانشگاه وامکانات جانبی و رفاهی برای دانشجویان و… هستند.

بهترین دانشگاه‌های ایران به دلیل پراکندگی که در همه جای ایران دارند ، از لحاظ سطح آموزشی با دانشگاه‌های برتر دنیا برابری می‌کنند.به همین دلیل هست که مدرک این دانشگاه‌ها در همه جای دنیا اعتبار کافی دارند. تعداد زیادی از این دانشگاه‌ها در رتبه‌های 300 تا 1000 جهانی قرار دارند و مقالات بین‌المللی‌ زیادی از آنها در مراجع بین‌المللی منتشر شده است. ISI  نام موسسه‌ای می‌باشد که مقالات علمی را سنجش می‌کند با معیار‌هایی اعم از زبان انگلیسی ،گرامر، یونیک و بدون هیچ عیب و نقصی در اختیار دانشجویان،اساتید و پژوهشگران قرار می‌دهد.

موسسه (کاکارلی سیمونز) که واقع در‌ انگلستان است وظیفه رتبه‌بندی دانشگاه‌های معتبر دنیا را برعهده دارد. معیارهایی که قبلا به آنها اشاره کردیم توسط این موسسه مورد بررسی قرار می‌گیرد که همان QS می‌باشد.

۵ رتبه برتر در اختیار دانشگاه‌های پزشکی

اگر مایل باشید نگاهی به ملاک‌های ISC داشته باشیم،  در حوزه تحقیقات و پژوهش دانشگاه تهران در صدر است، بعد از آن دانشگاه علوم پزشکی تهران با رتبه۴۴۱ قرار دارد، دانشکده تربیت مدرس هم با رتبه ۵۹۲ و صنعتی شریف تهران با رتبه ۵۹۶ و دانشگاه شهید بهشتی با رتبه ۶۴۳ بعد از آن ها می‌باشد. در حوزه آموزش، آنچه که قابل بررسی و اهمیت می‌باشد این است که پنج تا از بهترین دانشگاه‌های ایران در اختیار وزارت بهداشت هستند و جایگاه ششم هم به دانشگاه مالک اشتر تعلق گرفته است.

در رابطه با فعالیت‌های بین المللی دانشگاه‌ها، از دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران و ایران که در جایگاه ۳۷۳ و ۴۵۴ هستند بگذریم، دانشگاه تهران رتبه ۵۱۴ به خود اختصاص داده است و بعد از آن هم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در رتبه ۵۱۷ قرار دارد و در آخر هم دانشگاه تربیت مدرس در رتبه ۶۶۴ قرار گرفته است. در زمینه فناوری و نوآوری دانشگاه های صنعتی امیرکبیر، صنعتی شریف و تربیت مدرس به ترتیب در جایگاه اول تا سوم قرار دارند و بعد از آنها هم دانشگاه فردوسی مشهد در جایگاه بعدی قرار دارد، در آخر هم دانشگاه تهران در رتبه پنجم قرار گرفته است.

دانشگاه برتر و جامع شیراز

مواردی که در ارزیابی و رتبه بندی بهترین دانشگاه ها بررسی می‌شوند بدین صورت می‌باشد:

  • حوزه فناوری و نوآوری (20 درصد)
  • حوزه پژوهش (25 درصد)
  • حوزه آموزشی (30 درصد)
  • حوزه بین‌الملل (10 درصد)
  • حوزه اقتصادی و بازار کار(10 درصد)
  • زیرساخت‌ها و تسهیلات و خدمات اجتماعی (5 درصد)

بهترین دانشگاه های ایران به شرح زیر می‌ باشند:

دانشگاه تهران: یکی از بزرگترین و بهترین دانشگاه‌های دولتی ایران است که قدمت 90 ساله دارد، به این دانشگاه لقب دانشگاه مادر را داده اند. این دانشگاه در سال 1305 طرح اولیه آن مطرح شد و در سال 1313 تاسیس شد. دانشگاه تهران دارای بیش از ۱۹ دانشکده، ۵ پردیس دانشگاهی و31 مؤسسهٔ پژوهشی و پژوهشکده است.

دانشگاه شهید بهشتی: این دانشگاه که بیشتر در زمینه علوم پزشکی و بهداشتی شناخته شده است و با قدمت 65 ساله ، دارای ۱۹ دانشکده، ۳ پردیس و ۱۶ پژوهشکده و مرکز مطالعاتی و تحقیقاتی است.در سال 1338 تاسیس شده است و از دانشگاه‌های قدیمی و برجسته ایران به حساب می‌آید. در‌دانشگاه شهید بهشتی نزدیک به 1290 استاد مشغول به فعالیت هستند.

دانشگاه علامه طباطبائی: قدمت این دانشگاه به حدود 60 سال پیش برمیگردد که به صورت جداگانه مشغول به فعالیت بوده است، در سال 1363 برای یکپارچه کردن دانشکده‌ها و مراکز آموزش عالی به عنوان یک واحد دانشگاهی مشغول به فعالیت شد و از آن روز تا به الان، به عنوان بزرگترین دانشگاه در زمینه‌های علوم انسانی، علوم اجتماعی و مدیریت است که در 19 دانشکده فعالیت دارند.

دانشگاه صنعتی شریف: این دانشگاه در سال 1344 تاسیس شده است، به عنوان صنعتی ترین دانشگاه ایران شناخته می‌شود و به دلیل انبوهی از رشته‌های فنی و مهندسی لقب ام آی تی(MIT) را به این دانشگاه داده اند. بخاطر سطح علمی و آموزشی که دارد در جهان و منطقه شناخته شده است، پردیس اصلی این دانشگاه در تهران و پردیس بین المللی آن در جزیره کیش واقع شده است.

فارغ‌التحصیلان دانشگاه

دانشگاه فردوسی مشهد: از 13 دانشکده و 8 پژوهشکده برخوردار می باشد، سال ساخت آن به سال 1328برمیگردد،به دلیل اینکه آرامگاه شاعر بزرگ و نامی حکیم ابوالقاسم فردوسی در خراسان رضوی قرار دارد ، نام این دانشگاه را به همین خاطر فردوسی نام گذاری کرده‌اند. دانشگاه فردوسی مشهد قطب علمی واقع در شرق کشورمحسوب می‌شود.

دانشگاه تربیت مدرس: این دانشگاه ابتدا با نام مدرسه تربیت مدرس در سال 1360 شروع به فعالیت کرد. از آن دانشگاه‌هایی در ایران می‌باشد که در مقطع کارشناسی‌ارشد و دکتری فقط دانشجو پذیرش می کند، البته در مقطع کارشناسی هم در تمام رشته‌های تحصیلی متقاضیان می توانند این دانشگاه را انتخاب کنند. دانشگاه تربیت مدرس دارای 17 دانشکده و 15 پژوهشکده در حوزه‌های مختلف است.

دانشگاه تبریز: این دانشگاه دارای 22 دانشکده و 29 پژوهشکده در حوزه‌های مختلف علمی است که به عنوان یک دانشگاه جامع و مادر در ایران و سطح بین المللی شناخته شده است. در سال 1324 این مرکز آموزشی تاسیس شده است. به عنوان بزرگترین دانشگاه شمال غرب و غرب کشور است.دارای دو پردیس دانشگاهی می‌باشد به‌نام پردیس خودگردان تبریز و پردیس بین المللی ارس.

دانشگاه محقق اردبیل: این مرکز آموزشی دارای 10 دانشکده و 17 پژوهشکده و مرکز تحقیقات است. در سال 1357 فعالیت خود را در حوزه علمی و  آموزشی آغار کرده است که با نام دانشکده کشاورزی بود و در سال 1372 با گرفتن مجوز به عنوان یک دانشگاه مستقل فعالیت خود را ادامه داد.

دانشگاه صنعتی امیرکبیر: نام دیگر این دانشگاه پلی تکنیک می‌باشد که در سال 1337 تاسیس شده است و در سال 1357 ارتقا پیدا کرده است. در جهان دارای رتبه می‌باشد و جز 10 دانشگاه اول کشور محسوب می‌شود. با بیش هزار ثبت اختراع به نوعی در میان دانشگاه‌های برتر ایران رکورددار است. همکاری‌های بین‌المللی به مانند بقیه دانشگاه‌های برتر ایران دارد. دارای آزمایشگاه‌های متعدد و بسیار مجهز است.

دانشگاه صنعتی اصفهان: در سال 1357 ساخته شده است، از لحاظ آموزشی و علمی این مرکز آموزشی با دانشگاه آمریکایی ام آی تی(MIT) برابری می‌کند. این دانشگاه جز 5 دانشگاه‌های برتر ایران در رشته فنی و مهندسی می‌باشد. جز دانشگاه‌های بزرگ و برتر در مرکز و جنوب ایران است. دانشگاه صنعتی اصفهان از 21 دانشکده و پژوهشکده برخوردار است.

دانشگاه اصفهان-نمای بالا

دانشگاه ارومیه: این دانشگاه دارای 9 دانشکده و 5 پژوهشکده است. همینطور یک پردیس خودگردان و 2 مرکز تحقیقات علمی دارد.این مرکز آموزشی در سطح بین المللی مشغول به فعالیت است وبسیار شناخته شده می‌باشد. از برترین و بزرگترین دانشگاه‌ها در شمال غرب کشور می‌باشد.این مرکز آموزشی در سال 1344 ساخته شده است.

دانشگاه علوم و صنعت ایران: تاسیس این دانشگاه در سال 1344 است ولی بنیان‌گذاری آن به 95 سال پیش برمی‌گردد. به عنوان دانشگاه قدیمی در زمینه فنی و مهندسی در کشورشناخته می‌شود، در زمینه اختراعات هم فعالیت های گسترده‌ای دارد و در سطح بین‌المللی دارای شناسامه است.15 دانشکده و 3 مرکز تحقیقاتی و آموزشی دارد.

دانشگاه خوارزمی: به عنوان قدیمی‌ترین دانشگاه ایران شناخته می‌شود به این خاطر که بیش از یک قرن از تاسیس آن می‌گذرد، دارای 15 دانشکده است و در زمینه تحقیقات،فنی و مهندسی از دانشگاه‌های نامی کشور است، از فعالیت‌های بین‌المللی این مرکز آموزشی هم غافل نشویم که دارای رتبه جهانی می‌باشد.

دانشگاه مازندران: این دانشگاه در شهر بابلسر در سال 1349 تاسیس شده است. نزدیک به 23 سال است که همکاری‌‌های بین‌المللی دارد و دارای رتبه جهانی است. یکی از دانشگاه‌های برتر ایران در زمینه مهندسی و علوم پایه است.

دانشگاه شهید چمران اهواز: یکی از مجهزترین آزمایشگاه‌های شیمی را دارد که برای علاقمندان به رشته مهندسی شیمی یکی از بهترین گزینه ها می‌باشد. دارای 15 دانشکده و 1 پردیس دانشگاهی و 53‌ مرکز آموزشی است. در سال 1332 با نام جندی شاپور تاسیس شد و بعد از جنگ تحمیلی به پاس احترام شهید مصطفی چمران به نام ایشان تغییر نام یافت. دارای رتبه جهانی می‌باشد و به عنوان یک دانشگاه جامع شناخته  می‌شود.

دانشگاه رازی: این دانشگاه در شهر کرمانشاه در سال 1351 تاسیس شده است و نام آن برگرفته از نام داشمند بزرگ ایرانی زکریای رازی است،با منتشر کردن 8 هزار مقاله بین‌المللی که آمار بسیار بالایی است به نوعی رکورداراست. دارای 13 دانشکده می‌باشد.

دانشگاه گیلان: یک دانشگاه جامع در شمال کشور‌ و در شهر رشت که در سال 1353 ساخته شده است. دارای 1 واحد پردیس بین‌المللی،12دانشکده و 3 مرکز تحقیقات و آموزش عالی است. همکاری‌هایی در سطح بین‌المللی دارد به افتخارات در زمینه اختراعات و مقالات برجسته هم باید اشاره کرد.

دانشگاه خواجه نصیر: نام نخست این دانشگاه ،دانشکده کشاورزی بوده است که در سال 1307 تاسیس شده است و در سال 1367 به نام فعلی تغییر نام داده است،این دانشگاه دارای مراکز علمی و آزمایشگاه‌های پژوهشی و آموزشی می‌باشد. درزمینه اختراعات و فعالیت‌های بین‌المللی بسیار شناخته شده است. دارای رتبه جهانی می‌باشد و جز 10 دانشگاه برتر ایران می‌باشد. دارای 12 دانشکده فنی و مهندسی است. به عنوان یک دانشگاه جامع در کشور مشغول به فعالیت است.

دانشگاه شیراز: این مرکز آموزشی در سال 1325 ساخته شده است. جز 5 دانشگاه برتر در رشته‌های فنی و مهندسی می‌باشد. رئیس وقت دانشگاه آمریکایی پنسیلوانیا در سال‌های (1331-1348) برای تدوین برنامه آموزشی و علمی به مسئولان دانشگاه شیرازدرآن زمان کمک کرده است.این دانشگاه دارای رتبه جهانی است و همکاری‌های بین‌المللی را در کارنامه خود دارد.

دانشگاه یزد: بعد از انقلاب این دانشگاه اولین دانشگاه جامع کشور بوده است که با پذیرش تعداد کمی از دانشجویان کار خود را آغاز کرده است و بعدها فعالیت خود را گسترش داده است. این دانشگاه با منتشر کردن بیش از300 مقاله معتبر ISI درمیان دانشگاه‌های هم رده خود به نوعی رکودار است.این مرکز آموزشی دارای 12 دانشکده می‌باشد.

 بهترین دانشگاه‌های ایران

مزیت تحصیل در برترین دانشگاه‌های ایران

متقاضیانی که در هر رده تحصیلی هستند با انتخاب بهترین دانشگاه‌های ایران گام بلندی را برمی‌دارند. به این دلیل که دانشجویان با ورود به چنین دانشگاه‌هایی از امتیازات و امکانات بسیار زیادی برخوردار می‌شوند که می‌توانند از تجربیات افراد باتجربه و نخبه در همه زمینه‌ها بهره ببرند و رشد کنند.

در نهایت دانشجویان می‌توانند در این محیط آموزشی، با تلاش و کوشش خود و با مشورت گرفتن از افراد با تجربه در این زمینه پله‌های طرقی را به سرعت طی کنند و به رتبه بالایی در اجتماع و محیط کار دست پیدا کنند. بهرحال دانشجویی که از امکانات یک شهر بزرگ و دانشگاه بزرگ استفاده کرده است می‌تواند خیلی با ارزش تر و موثرتر باشد.

مهاجرت کردن و اپلای مدرک تحصیلی

برترین دانشگاه‌ های ایران برای مهاجرت

مهاجرت کردن و اپلای مدرک تحصیلی دانشگاه یکی از مواردی هست که دانشجویانی که در دانشگاه‌های برتر کشور مشغول هستند در صورت تمایل آن را بررسی می‌کنند چه بسا این مورد باعث رشد و پرورش آنها هم می‌شود، در طی سال دانشجویان زیادی برای ارتقا سطح علمی خود از کشور مهاجرت می‌کنند و همین امر باعث می‌شود که مقام‌ بالایی در سطح جهانی و یا در کشور خود دست پیدا کنند. در همین رابطه که‌ کدام دانشگاه برای اپلای بهترین است، باید اشاره نمود که فقط دانشگاه، به‌ تنهایی قادر نیست که مسیر مهاجرت را برای دانشجویان هموار کند و به عوامل خیلی زیادی بستگی دارد که نیازمند صرف وقت و بررسی دقیق می‌باشد.

در دانشگاه‌هایی با رتبه های بالا مانند دانشگاه شریف، تهران، امیرکبیر و … به‌دلیل حجم بالای کار و وجود اساتید برجسته کشوری،علم به روز توسط اساتید برجسته این دانشگاه‌ها ارائه می‌شود، ، از نظر علمی و تحقیقاتی و پژوهشی دانشجو می‌تواند پیشرفت چشمگیری در زمینه مهاجرت و اپلای داشته باشد همین وجه تمایز این دانشگاه ها در این زمینه با بقیه دانشگاه‌های برتر است، در نتیجه دانشگاه هایی که از لحاظ سطح علمی بالاترهستند برای مهاجرت دانشجویان گزینه بهتری هستند.

یکی از مهم‌ترین نتایجی که در رتبه‌بندی جهانی وجود دارد،ایجاد یک مجموعه کامل با جزئیات از اطلاعات پژوهشی وعلمی تمام کشورهای جهان و دانشگاه‌های برتر دنیا است،در نتیجه داوطلبان با تحقیق و برنامه‌ریزی دقیق و تهیه نقشه‌راه، دستیابی به اهداف خود، باعث ارتقا رتبه دانشگاه‌های کشور و وجهه کشور خود درسطح بین المللی ‌می‌شوند.

دانشجویان عزیز حتما باید به این نکته توجه داشته‌باشند که در حالت کلی گرفتن بورسیه تحصیلی مقطع ارشد خیلی سخت‌تر از گرفتن بورسیه تحصیلی برای مقطع دکتری می‌باشد و به این خاطر که تعداد موقعیت‌های خیلی کمتری برای مقطع کارشناسی‌ارشد نسبت به مقطع دکتری وجود دارند، دانشجویانی که در دانشگاه‌های متوسط یا ضعیف‌ مشغول به‌ تحصیل هستند سعی دارند که با شرکت در آزمون ارشد بتوانند در دانشگاه برتر و با رتبه عالی قبول شوند و آن موقع برای مدرک دکتری اقدام به گرفتن اپلای کنند.

بازار کار برای دانشجویانی که از این دانشگاه‌ها فارغ التحصیل می‌شوند بسیار مناسب است وفرصت‌های شغلی بینظیری حتی در سطح بین‌المللی برخودار می‌شوند که می‌توانند به بهترین شکل ممکن از آن استفاده کنند و مثل یک سکوی پرتاب برای اهداف بلند مدت آنها باشد.شایان ذکر است با مطالعه دقیق در مورد این دانشگاه‌هایی که خدمت شما معرفی کردیم بهترین انتخاب را داشته باشید. به امید موفقیت روز افزون برای شما.

برترین دانشگاه‌های ایران کدام هستند؟

گفتنی است که با توجه به موارد مختلفی که قبلا خدمت شما همراهان عرض‌کردیم مانند: رتبه‌بندی معتبر جهانی، مقالات معتبرISI و… دانشگاه شهید بهشتی تهران،دانشگاه تهران و دانشگاه صنعتی شریف 3 تا از برترین دانشگاه‌های ایران هستند.

برترین دانشگاه‌های ایران، که خارج از تهران هستند کدام‌اند؟

در‌همه شهرهای ایران دانشگاه‌های خوب زیادی وجود دارند اما دانشگاه فردوسی مشهد، دانشگاه تبریز، دانشگاه شیراز و دانشگاه خواجه نصیر از بهترین دانشگاه‌های خارج از تهران هستند‌که از رتبه علمی بالایی برخوردارند.

کلام آخر

در این جا سعی کردیم آنچه در مورد بهترین و جامع‌ترین دانشگاه‌های ایران بود،دراختیار شما‌ مخاطبان قرار بدهیم،امیدواریم این مطالب برای شما مفید واقع شده باشد،لطفا اگر پیشنهادات و انتقادات در رابطه با این موضوع هست بفرمایید.

  جدیدترین مقالات حرفه‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎ای یا

چگونه به پاسخ امتحانات نهایی اعتراض کنیم
آموزش‌های عمومی و واجب

چگونه به پاسخ امتحانات نهایی اعتراض کنیم؟

امتحانات نهایی تاثیر به‌سزایی در نتیجه کنکور دارند. بنابراین اگر به نحوه تصحیح برگه امتحانی خود اعتراض دارید و مطمئن هستید که نمره‌ای که می‌گیرید

افزایش ساعت مطالعه
روش مطالعه دروس

شیوه های افزایش ساعت مطالعه

برای داشتن مطالعه‌ای پربازده نیاز به تمرکز و بالا رفتن زمان مطالعه بدون احساس خستگی دارید. شاید بررسی راه هایی برای کاهش خستگی مطالعه عالی

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
دوست داری همه نکات رو یکجا داشته باشی؟
با بانک نکات میتونی خیلی سریع از رقبات پیشی بگیری، تا دیر نشده کلیک کن