اپلیکیشنها زندگی امروز همه رو من جمله دانشآموزان و دانشجویان رو تسهیل کردند. اما سودرسانی تلفن هوشمند یک شمشیر دو لبه است. من در تمام مدت دانشآموزی و کنکورم گوشیم رو به همراه داشتم. بدون اینکه هیچ برنامهای رو بخوام حذف کنم. به گوشی اعتیادی نداشتم و این باعث شد بتونم از مزایایی که به همراه میاره استفاده کنم. در ادامه نرمافزارهایی رو معرفی میکنم که اولا بتونید موبایلتون رو تحت سلطه خودتون دربیارید! و ثانیا از مزایای تکنولوژی در درس خوندنتون بهره ببرید.
برنامههای مخصوص یادگیری
1) اپلیکیشن آبادیس
با برنامه آبادیس مطالعه واژگان فارسی، عربی و زبان انگلیسی کنکور راحتتر از همیشه میشه. کافیه برنامه رو باز کنی و لغتی که میخوای رو جستجو کنی تا کلی اطلاعات از اون واژه و مثالهاش دراختیارت قرار بگیره. مترادفها، متضادها، فارسی به انگلیسی (و بالعکس)، لغتنامه دهخدا، فرهنگ فارسی، معین و عمید، ویکیپدیا و… تنها برخی از اطلاعاتی که آبادیس از اون واژه دراختیارمون قرار میده.
درواقع اپلیکیشن آبادیس یه دیکشنری همه فن حریفه که همگی باید نصب داشته باشید. این برنامه نه فقط برای کنکور که برای همه زندگی کمک حال.
برای داشتن نسخه IOS کافیه به سایت آبادیس (+) برید و سایت رو به Home Screen گوشیتون اضافه کنید.
2) اپلکیشن Xmind map
با Xmind map در کمترین زمان ممکن و به بهترین شیوه نقشه ذهنی بسازید. ساخت خلاصه دروس و دوره و مرورشون با این اپلیکیشن بسیار راحتتر از قبل خواهد بود. جالب بدونید این برنامه قالبهای (template) از پیش آماده داره و شما با تغییر نوشتههای اون میتونید خیلی سریع نقشه ذهنیتون رو پیاده کنید. این برنامه از بهترینهای آموزشیه و در زمینه ترسیم نقشه ذهنی کمنظیر.
در سال کنکورتون میتونید از این برنامه برای خلاصهنویسی دروس حفظی و گردآوری اطلاعات (فرمولها، واکنشها و…) استفاده کنید. حتی میتونید به کمکش اطلاعات یک مبحث رو یکپارچه کنید! مثلا تمام آیاتی که ربوبیت الهی اشاره داره رو یکجا جمع کنید. کاربردهای برنامه بسیار و هرچی بیشتر بگذره نقشههای ذهنی بهتری هم رسم خواهید کرد.
3) دیکشنری تحلیلگران
این دیکشنری هرچه رو که باید از یک لغت انگلیسی بدونید دراخیارتون قرار میده. معنی فارسی لغات، مترادفها، متضادها، جملات مثال، نکات دستوری، کالوکیشنها، تلفظ، معنای تخصصی لغت، اهمیت در زبان انگلیسی، واژگان مرتبط و… این دیکشنری رو مخصوصا به کسایی که میخوان در کنکور زبان شرکت کنند توصیه میکنیم.
4) اپلیکیشن Google keep
با Google keep یادداشت برداری سادهتر و کاراتر از همیشه خواهد بود. یه برنامه سبک و روان که به شکلی زیبا و یادداشتهای مارو ذخیره میکنه. از ویژگی های منحصر به فرد برنامه میشه به رنگبندی نوتها، تگگذاری و درواقع دستهبندیشون، امکان قرار دادن صوت و تصویر در یادداشتها، امکان ایجاد چک لیست و… اشاره کرد.
جالبه بدونید اطلاعات این برنامه روی حساب کاربردی گوگل شما ذخیره خواهد شد. نتیجتا دیگه هیچوقت لازم نیست نگران پاک شدن یادداشتهاتون باشید. همچنین میتونید با لپتاپ یا تبلتتون هم به یادداشتهاتون دسترسی داشته باشید. هر تغییری که توسط یک سیستم ایجاد کنید بهطور خودکار در بقیه جاها اعمال و هماهنگسازی میشه.
5) اپلیکیشن Anki
انکی از بهترین نرمافزارهایی که تا کنون باهاشون آشنا شدم. بهخاطرسپاری موارد با این نرمافزار به شدت راحت شده. هربار که فلشکارتی رو ببینید بسته به میزان بهخاطرسپاریتون زمان نمایش مجدد کارت برنامهریزی میشه. با اینکار طی دورههای منظم میتونید مطالب رو برای همیشه درخاطر داشته باشید. اینطوری دیگه هیچقوت لازم نیست نگران فراموشی مطالب باشید.
جالبه بدونید با این اپلیکیشن میتونید فلشکارتهای از پیش ساختهشده رو دانلود و نصب کنید. یا اینکه با دوستاتون به صورت گروهی فلشکارت بسازید و باهم به اشتراک بگذارید. Anki برای کامپیوتر هم موجوده و اطلاعات برنامه با گوشیتون سینک (sync) میشه.
6) اپلیکیشن Wordup
اپلیکیشن وردآپ یک نرمافزار بیبدیل برای افزایش دامنه لغات انگلیسی. این برنامه اول از شما یک تست میگیره و با توجه به سطح و گستره واژگانتون مهمترین واژگانی که باید یاد بگیرید رو پیش روتون میذاره. یادگیری از طریق این برنامه به این صورت که اون کلمه رو در فیلم، روزنامه، توییت، مستند یا… مشاهده میکنید. یعنی به کاربردیترین شکل ممکن.
جالبه بدونید این نرمافزار یادگیری لغات رو زمانبندی میکنه. درواقع لغاتی که میخونید در زمان مناسب دوباره نشون داده میشه. اینطوری خیال شما از بابت به خاطرسپاری دائمی لغات راحت خواهد شد. یادگیری واژگان با این نرمافزار ساده و لذتبخشه.
برنامههایی برای مدیریت موبایل دانشآموزان
اول از همه مهمه که بتونید گوشی خودتون رو مدیریت کنید! همه نرمافزارها و مخصوصا شبکههای اجتماعی طوری طراحی شدند که شما رو درون خودشون نگهدارند. پس اگر کنار گذاشتن تلفن براتون یه چالشه کاملا طبیعی! در ادامه برنامههایی رو بهتون معرفی میکنم که به کمکشون استفاده از گوشی رو محدود و مفید خواهید کرد.
1) اپلیکیشن AppBlock
اپلیکیشن اپبلاکر به شما کمک میکنه تا اپلیکیشنهای موبایلتون، سایتها و حتی نوتیفیکیشنها رو بلاک، محدود و مدیریت کنید. همچنین متوجه بشید چقدر دارید با گوشی و با هربرنامه کار میکنید. ضمن اینکه برای استفاده از برنامهها محدودیت زمانی یا حتی مکانی تعیین کنید. شما میتونید محدودیتهایی تعیین کنید تا نتونید قوانین خودتون رو دور بزنید!
خیلی مهمه که موقع درسخوندن اونم برای آزمون مهمی مثل کنکور تمرکز داشته باشیم. همه موارد بالا یعنی اپلیکیشنها و نوتیفیکیشنها و سایتها از برهمزنندههای قدرتمند تمرکزند! توصیه میکنم دانشآموزان حتی اگر شده برای یکبار به سراغ برنامه برند! امتحانش که ضرر نداره!
2) اپلیکیشن ActionDash
اکشندش اطلاعات دقیقی از کار با گوشی دراختیارمون قرار میده، اطلاعاتی همچون: مدت زمان استفاده از هربرنامه؛ ساعاتی از روز که بیشترین استفاده از گوشی رو داریم؛ تعداد نوتیفیکیشنها؛ تعداد دفعات آنلاک کردن صفحه گوشی و… یادتون باشه تنها وقتی میتونید چیزی رو مدیریت کنید که برش آگاهی دارید.
جالبه بدونید این برنامه اطلاعاتی از میزان استفاده مردم جهان از هربرنامه دراختیارتون میگذاره. به این نحو میتونید وضعیت خودتون رو با میانگین جهانی مقایسه کنید. دربین برنامههایی با امکانات مشابه که تستشون کردم، انتخاب خود من به شما کنکوریها اکشن دش بوده و هست. پس هرچه سریعتر این نرمافزار رو نصب کنید کار آمارگیری رو برای شما شروع کنه.
3) اپلیکیشن Forest
Forest یه اپلیکیشن ساده و جذابه که بهتون کمک میکنه متمرکز بمونید. به این شیوه که هنگام کار با برنامه یک درخت شروع به رشد میکنه و اگر شما سراغ کار دیگهای برید اون درخت پوسیده خواهد شد. تنها زمانی میتونید اپلیکیشن رو ترک کنید که زمان استراحتتون رسیده باشه. در انتهای روز باغی رو مشاهده خواهید کرد که حاصل زحمات اون روزتون بوده.
همچنین با استفاده از این برنامه میتونید از تکنیک پومودور استفاده کنید. در این تکنیک ما هر 25 دقیقه 5 دقیقه استراحت میکنیم و بعد از 4 بار تکرار اینکار به جای 5 دقیقه بیست دقیقه استراحت خواهیم داشت. با این تکنیک هم زمان درسخوندن و استراحتتون تنظیم میشه و هم متمرکز میمونید.
برنامه هایی برای مدیریت زمان دانشآموزان
حالا وقتشه که زمانمون رو تو مشتمون بگیریم. به لطف برنامههایی که جلوتر بهتون معرفی میکنم مدیریت زمان بسیار راحتتر از همیشه خواهد بود.
1) اپلیکیشن Atracker
این برنامه بهترین اپلیکیشن تایم ترکر (پیگیری زمان) موجود. شما با پیگیری زمانتون متوجه میشید رو هرروز و هرهفته یا حتی ماه، هردرس رو چند ساعت مطالعه کردید. به این شکل میتونید در مطالعه دروس توازن ایجاد کنید. همچنین با اندازهگیری میزان خواب، کلاس های درسی، ورزش و… میتونید اینکارها رو به تعادل بیارید. امکانات این برنامه بسیار زیاده و با ارائه آمارهای دقیق کمکتون میکنه زمانتون رو ازان خودتون کنید.
یادتون باشه نسخه رایگان این برنامه محدودیت داره و برای دسترسی به تمام امکاناتش نیاز دارید نسخه پولی اون رو خریداری کنید. اگر مایل به پرداخت هزینه نیستید کافیه عبارت Time tracker رو جستجو کنید تا تعداد زیادی برنامه مشابه دردسترس شما قرار بگیره. دنبال کردن زمانم از کارهای مورد علاقم بوده و هست و از سال کنکور تا به حال انجامش میدم.
2) اپلکیشن HabitHub
از بین دهها اپلیکیشن پیگیری عادت (Habit tracker) که نصب و امتحان کردم این برنامه رو بیشتر از همه دوست داشتم. هربار که باموفقیت عادتی رو انجام بدید رشتهای از دایرههای سبز ایجاد میکنید. طبق تحقیقات علمی، هروقت این رشته به 21 عدد برسه عادت بهصورت پایدار در شما نهادینه میشه. اگر در این حین روزی رو از دست بدید زنجیره شما قطع خواهد شد.
این اپلیکیشن همچنین آمارهایی از عاداتتون ارائه میکنه که در تصمیمگیریهای بعدیتون کمک حال شما خواهند بود. رکورد شما، درصد موفقیتتون، زمان شروع، هدفگذاریتون و… این امکان و کلی امکانات دیگه همه در ظاهری جذاب و رابط کاربری گیرا به شما ارائه شده. این برنامه فعلا فقط نسخه اندروید داره.
3) اپلیکیشن microsoft todo
با استفاده از اپلیکیشن مایکروسافت تودو فهرستی از کارهایی که باید کنید بسازید. دستهبندیشون کنید. براشون یادآور بذارید. تنظیم کنید که طی بازه های مشخصی تکرار بشند. درشون یادداشت قرار بدید. حتی برای هر تسک (Task) میتونید چندین مرحله مجزا بسازید! و همه اینها بخشی از امکانات بیشمار مایکروسافت تودو.
وقتی سال کنکور و دغدغهها زیاد میشه، طبیعی که نتونیم همه چی رو به حافظمون بسپریم! اینجاست که همچین برنامهای میتونه خیال ما رو از بابت کارها راحت کنه. از دانشآموزیتون تا بازنشستگیتون یار و یاورتونه! این برنامه برای ویندوز و مک هم موجود اطلاعاتتون بین گوشی و کامپیوترتون سینک خواهد شد.
سایر برنامههای کاربردی
1) اپلیکیشن Alarmy
اپلیکیشن آلارمی دور زدن ساعتهایی که میذارید رو سخت میکنه. حتما براتون پیش اومده که ده تا ساعت گذاشتید و همه رو هم خاموش کردید. یا اینکه اصلا متوجه نشدید که ساعتتون زنگ خورده! با این برنامه برای خاموش شدن ساعت مجبورید به انتخاب خودتون یه مساله ریاضی حل کنید، یه تمرین ورزشی انجام بدید، یه سخن انگیزشی رو تایپ کنید یا…
Alarmy بهتون کمک میکنه ساعت خوابتون رو تنظیم کنید. با خیال راحت بخوابید و نگران بیدار شدنتون نباشید. انگیزه خودتون رو افزایش بدید. اگر با بیدار شدن از خواب مشکل دارید، وقتشه با نصب این برنامه یه تغییر اساسی ایجاد کنید.
2) اپلیکیشن Camscanner
نرمافزاری به کیفیت دستگاههای اسکنر! حتما براتون پیش اومده که ایام امتحانات گالری گوشیتون پر شده از عکس جزوات و برگهها. با نرمافزار کماسکنر عکسها به بهترین شکل برش میخورند، ادیت میشن و نهایتا کنار هم گذاشته میشن و شما یک PDF باکیفیت از جزوه یا کتابتون خواهید داشت. همه اینها تنها بخشی از امکانات این نرمافزار قدرتمند CamScanner.
یادم میاد استفاده از این نرمافزار برمیگرده به زمانی که کلاس هشتم بودم. اون موقع ظاهر خیلی سادهتر و امکانات کمتر داشت. هرجا که به اسکن کردن نیاز داشتم به کمکم میومد. تا هنوز که هنوز حرف اول اسکن کردن با گوشیهای هوشمند رو خودش میزنه. حتما امتحانش کنید، از کیفیتش متعجب میشید.
3) اپلیکیشن peloton
نرمافزار پلوتون برنامهای عالی برای ورزش روزانه. چه بیرون خونه باشید چه داخل. چه بخواید پنج دقیقه ورزش کنید چه یک ساعت. این برنامه تمریناتی فوقالعاده برای استفاده شما داره. همه تمرینات مدل دارند تا بتونید حرکات رو به درستی انجام بدید. برای انگیزتون، چالشها و جایزههایی درنظر گرفته شده. همچنین این نرمافزار آمار ورزشتون رو نگهداری میکنه و میتونید در سلامتی با خودتون رقابت کنید.
اگر تا دیروز بهونتون این بود که وقت باشگاه ندارم! بیرون سرده! بیرون گرمه! خونه دستگاههای ورزشی ندارم و… اپلیکیشن Peloton اومده که همه این بهونه ها رو بشوره و ببره. ورزش نه مانعی برای موفقیتتون در کنکور، بلکه عاملی براشه! ورزش رو کنار نگذارید و با این برنامه حتی شده ده دقیقه فعالیت فیزیکی داشته باشید.
صحبت نهایی
خب اینم از بهترین نرمافزارهایی که دانشآموزها، کنکوریها و دانشجوها میتونند روی گوشیشون نصب داشته باشند. با این نرمافزارهایی که معرفی کردم شما در استفاده از تلفن همراه یک حرفهای تمام عیار خواهید بود. این نرمافزارها نه فقط زندگی تحصیلی، که زندگی شخصی شما رو هم متحول میکنند.
نظر شما راجع به این برنامهها چیه؟ شما چه برنامهای پیشنهاد میکنید؟ خیلی خوشحال میشیم که نظرتون رو باهامون به اشتراک بگذارید. همچنین اگر دوست دارید به محتواهای مشابه بیشتری رو در سایت حرفه ای یا ببینید مجموع مقالات ما رو از دست ندید.
2 دیدگاه دربارهٔ «معرفی جامع بهترین اپلیکیشنها برای دانشآموزان و دانشجویان + لینک دانلود»
بی نظیر بود! تقریبا همشو روی گوشیم نصب کردم
خوشحالیم که کارساز بوده هومن جان