روش مطالعه زیست از کلیدیترین مهارتهایی که یک دانشآموز رشته تجربی باید داشته باشه. من (حامد حسینیان) از اولین تجربهکنندگان نظام جدید آموزشی (3-3-6) بودم. برای همین هم دبیرها با کتابهای جدید آشنایی نداشتند، کتابهای کمک آموزشی دیر چاپ میشدند و خیلیهاشونم ضعیف و پرغلط بودند. با همه این وجود، من در درس زیست شناسی درصد بالای هشتاد کسب میکردم.
در اون زمان من و همه رقبا در وضعیت یکسان قرار داشتیم. کتابهای درسی و کمکدرسی به تازگی بدست هممون رسیده بود و دو هفته وقت داشتیم برای یک آزمون آماده بشیم. اما با این حال درصدها بسیار متفاوت میشد. در اینجا، کسی میتونه نتیجه بهتر بگیره که در زمان یکسان کار بیشتری به ثمر برسونه. این مقاله خلاصهای از مهماتی که حتما! باید بدونید. با من همراه باشید تا با رمز و راز روش مطالعه درس زیستشناسی آشناتون کنم.
اهمیت درس زیستشناسی در کنکور
بد نیست اول کمی از اهمیت این درس بدونید. درس زیست شناسی با ضریب دوازده پراهمیتترین درس برای دانشآموزان رشته تجربی. یعنی تاثیر درس زیستشناسی بر نتیجه نهایی کنکور شما شش برابر زبان و عربی؛ چهار برابر دینی؛ سه برابر ادبیات؛ دو برابر ریاضی و فیزیک و یک و نیم برابر درس شیمی. وجه دیگه اهمیت این درس رو عملکرد سایر دانشآموزان مشخص میکنه.
عملکرد دانشآموزان در درس زیستشناسی
وقتی درصدهای دانشآموزان رو بررسی میکنیم به چند نتیجه مهم میرسیم:
- میانگین درصدهای دانشآموزان تنها بین 5 تا 15 درصد
- تنها پنج تا 10 درصد داوطلبان زیست کنکور رو بالای پنجاه درصد پاسخ میدند.
- کمتر از یک درصد دانشآموزان زیست شناسی رو بالای 70 درصد پاسخ میدند.
همه این موارد اهمیت ثانویهای برای درس زیستشناسی ایجاد میکنه. به این معنی که عملکرد خوب شما باتوجه به عملکرد ضعیف غالب دانشآموزان میتونه نتیجه خیلی بیشتر از حالت عادی ایجاد کنه. از طرفی با نفوذ قاطع و قدرتمند درس زیست بر تراز شما با ضریب 12 میتونید نتیجه نهایی کنکور رو به سمتی که میخواید سوق بدید.
زیستشناسی شمشیری دوبله
یادتون باشه خلاف همه مواردی که گفتیم هم صادقه! یعنی اگر عملکردی که شایسته این درس هست رو نداشته باشید ممکنه فرصت این درس برای شما به تهدید تبدیل بشه. در ادامه راهبردهای علمی و کاربردی که باهاشون تونستم در درس زیستشناسی نتیجه عالی بگیرم رو باهاتون به اشتراک میگذارم.
تسلط بر متن درس زیست شناسی
مهمترین قدم برای درصدهای بالای درس زیست تسلط بر متن کتاب. اینکه من اگر تست رو ببینم متن کتاب یادم میاد یه اشتباه فجیعه! این همون دامی که طراح ها همیشه برای دانشآموزان پهن میکنند. یعنی طراحان با تغییرات کوچک متن، کسایی که به متن تسلط ندارند رو به تله میندازند. بلد نبودن متن کتاب شما رو دربرخورد با سوالات دودل میکنه و به اشتباه میندازه.
یادتون باشه همه متن مهمه! حتی اونایی که خیلی هم به زیست شناسی مربوط نیست. همه جای اشکال هم مهمه! حتی اونجا که خیلی هم با متن درس یا حتی موضوع درس منطبق نیست. اگر دیدی از یه جای متن کسی تست نمیده به این معنی نیست که طراح کنکور هم قرار نیست تست بده! دقیقا بالعکس. باید شکلهای زیست رو هم حفظ کنید جوری که اگر از نکته جدیدی هم سوال بشه بتونید پاسخ بدید.
قدم اول، یادگیری و حفظ اولیه متن کتاب
برای شروع یادگیری و حفظ متن کتاب بهتره اول نگاهی سریع روی تیترها و شکلها داشته باشید تا ذهنتون کنجکاو بشه. اینکار مثل صرف پیش غذا میمونه و ذهن شما رو برای بلعیدن مطالب آماده میکنه. بعد اون یک دور سریع متن درس یا گفتار رو مطالعه کنید. با اینکار کلیاتی از مطالبی که باید یاد بگیرید رو متوجه میشید. احتمال قوی قسمتهای زیادی هم درک نخواهید کرد که طبیعی و ما رو برای قدم بعد آماده میکنه.
در قدم بعدی ما به سراغ درسنامه میریم. همین اولکار بهتون بگم لزومی نداره همه درسنامه خونده شه! اگر نیازی به توضیحات ندارید فقط جاهایی که برای شما مبهم بود رو از روی درسنامه بخونید. ممکنه شما دبیر خوبی داشته باشید یا اصلا این درس رو کلاس شرکت کنید. در این حالت کافیه نکات توی درسنامه که معمولا هم از سایر توضیحات متمایز شدند رو مطالعه کنید و در کتابتون یادداشت کن.
قدم دوم، تسلط و درک بیشتر متن کتاب
حالا وقت اون رسیده که برای تسلط و درک بیشتر متن کتاب به اندازه ده تا بیست عدد تست حل کنیم. حتی اگر اصلا مسلط نیستید اینکار رو انجام بدید؛ یادتون باشه هدف کنونی ما یادگیری و نه سنجش پس اگر نمیتونید تستها رو حل کنید هیچ اهمیتی نداره.
هر تستی که میزنید پشت سرش پاسخنامه رو بخونید. حتی اگر نیاز دید، هنگام تست زدن به کتاب برگردید. اینکار برای تسلط شما بر متن کتاب هم بهتر خواهد بود. این رو بدونید نکته زمانی ارزشمنده که بفهمیم از کجای کتاب طرح شده، و الا سر جلسه دو به شک میشیم که این نکته درسته و با توجه به متن کتاب بوده یا نه! طراح ها لزوما نمیگن که نکاتشون رو از کجا آوردن!
در کل، این تستزنی برای اینه که بفهمید از کجاها و به چه شکلی سوال میاد و ذهنتون رو برای مطالعه دوباره کتاب هوشیارتر کنید. به این روش تست زنی آموزشی گفته میشه و برای همه درسها کاربرد داره. توصیه میکنم مقاله ما درمورد نکات مهم تستزنی رو حتما مطالعه کنید. اگر که تعداد تستهای اون گفتار زیاد پیشنهاد میکنم ضریب سه بزنید (یعنی از هر سه تست یکیش رو حل کنید) تا بتونید کل مباحث گفتار رو پوشش بدید.
حفظ متن کتاب زیست
تا این مرحله چشم ما با متن آشنا شده، متن رو درک کردیم و مقداری هم تست زدیم و با نوع تستها آشنا شدیم. همه اینها این آمادگی رو در ما ایجاد میکنند که به سراغ حفظ متن کتاب بریم. اصلا وسواس به خرج ندید و به خودتون سخت نگیرید! تنها کاری که باید کنید اینه که بعد از مطالعه ریز و دقیق هر پاراگراف، سعی کنید مطلبی که خوندید رو برای خودتون توضیحش بدید.
نیازی نیست کلمه به کلمه حفظ بشید! همینکه بتونید نکات کلیدی رو عنوان کنید کافیه. اگر قسمتی رو نتونستید از حفظ بگید بگذاریدش برای آخر سر یا حتی روزهای بعدی. اگر به خودتون سخت بگیرید تنها از لذت مطالعتون کم میکنید. این مرحله میتونه با فاصله یک روزه هم انجام بشه. یادتون باشه باید شکلها رو هم حفظ کنید. میتونید بهترین روش برای حفظ اشکال زیست شناسی نقاشی کردن اون هاست.
رسیدن به درصد هشتاد در درس زیست شناسی
اگر مراحل قبلی رو باحوصله انجام داده باشید مطمئن باشید پنجاه درصد رو راحت میزنید. اما حالا وقتشه یکسری روشهایی رو پیش بگیریم تا به درصد هشتاد برسیم. همینجا بگم که بخش زیادی از این مسیر رو باید به تستزنی متوسل شیم. اگر که میخوای منابع مناسب برای این درس رو انتخاب کنی حتما مقاله معرفی جامع منابع کنکور برای رتبه شدن رو مطالعه کن.
تست تثبیتی
تست تثبیتی یعنی یادآوری فعال مطالب! در یادآوری فعال ما به جای روخوانی مطالب سعی میکنیم خودمون اونها رو به خاطر بیاریم. یادآوری فعال ارزشی سه برابر یادآوری منفعل داره و ما اینکار رو با تستزنی انجام میدیم.
این مرحله باید با فاصله انجام بشه. چرا که درصورت عدم وقفه کافی نتیجه کاذب میگیریم. چراکه مشخص نمیشه چه مطالبی قراره یادمون بره. چیزی که بعد از تست تثبیتی اهمیت داره دوره نقطهای کتاب! یعنی به جای اینکه شروع کنیم کتاب رو از اول تا آخر بخونیم دقیقا روی همونجایی تمرکز میکنیم که مشکل داریم. اینکار بازدهی مطالعه زیست شناسی رو چند برابر میکنه.
تست زماندار
تست زماندار هم مثل تست تثبیتی یک قدم خیلی مهم برای رسیدن به درصدهای بالا در درس زیستشناسی. ما برای هر تست زیستشناسی فقط 48 ثانیه وقت داریم که باتوجه به تستهای عریض و طول و پرتله و جزئیات کنکورهای جدید زمان به واقع کمی است! پس خیلی مهمه که بتونیم اونچه که بلدیم رو به سرعت به خاطر بیاریم و پیادهسازی کنیم.
توصیه میکنم یکسوم تستهای کتاب تستتون رو برای تست زماندار ذخیره کنید. همچنین میتونید کتاب تست آزمونی و مجزا که مخصوص اینکار طراحی شده تهیه کنید. در هنگام تست زماندار ما دانشمون رو به مهارت تبدیل میکنیم و بیشترین نتیجه رو از آزمونها بیرون میکشیم. یادتون باشه تستزماندار آخرین مرحله مطالعه درس زیستشناسی شماست.
استفاده از خودکار، مداد و هایلایت
اول درمورد مداد بگم. خیلی از دانشآموزان بدون تسلط اولیه شروع میکنند کلی کتاب رو سیاه میکنند. این یه اشتباه بزرگه! باید تنها زیر جاهای بسیار کمی خط بکشید. به طوری که با استفاده از همین خط ها در یک زمان بسیار کم مهمترین نکات متن رو دوره کنید. اینکار میسر نیست مگر اینکه یه تسلط اولیه روی متن کتاب داشته باشید.
استفاده از خودکار های رنگارنگ جایزه ولی فقط و فقط موقعی که با تست زیاد و از سره تجربه فهمیدید کجاهای متن مهمه و دائم یادتون میره. اونجاها رو خودکاری کنید. برای استفاده از خودکار به تسلط کامل نیاز داریم چون برعکس مداد برگشت ناپذیر. استفاده اصلی از هایلایت برای قیدهاست که جلوتر توضیح دادم اما اگر جز اون خواستید استفاده کنید مشابه خودکار عمل کنید.
استفاده از بانک نکات زیست شناسی کنکور برای تسلط سریعتر
کتاب بانک نکات زیستشناسی حرفهاییا (+) از بهترین ابزارها برای تسریع تسلط شما بر درس زیستشناسی. یکی از وقتگیرترین، انرژیبرترین و پرخرجترین قسمتهای روش مطالعه زیست جمعآوری و یادداشت نکات. توصیه اکید حرفه ای یا به شما مطالعه کتاب بانک نکات پس از تسلط نسبی بر متن کتاب. به این صورت مسیر شما برای کسب درصدهای بالا بسیار تسریع میشه.
بعد از مطالعه کتاب و یادگیری نکات کنکوری زیست میتونید وقت بیشتری رو به تستزنی اختصاص بدید. همونطور که قبلتر گفتم و جلوتر بیشتر میگم نکات متنی، شکلی، تحلیلی، مفهومی و ترکیبی از بهترین و مهمترین ابزارهای یادگیری زیست شناسی هستند. ما در این کتاب همه این موارد رو یکجا برای شما تدارک دیدیم. بانک نکات زیست کتابی پرارزش و خوندن اون لذتبخش. در بانک نکات میتونید به درجهیکترین نکات کنکوری زیست (+) دسترسی داشته باشید.
شیوه دوره و مرور درس زیستشناسی
خیلی مهمه که برای زیست شناسی دوره و مرور منظمی داشته باشیم. یعنی نباید مبحثی باشه که مدت طولانی کنار گذاشته میشه. به همین علت مهمه که مدت زمان دورهها کوتاه ولی تعدادشون زیاد باشه. یعنی به جای اینکه ماهی یه بار دوره کنیم ولی چهار ساعت، هفتهای یک بار دوره کنیم ولی یک ساعت. اینکار میتونه باعث قرار گیری منظم مطالب در ذهن ما و ارتباطگیری بهترشون در کنار هم بشه.
گاهی تعداد نکات ما خیلی زیاد و خوندنش زمان میگیره. ببینید قبل از دوره میخواید بیشتر روی مرور نکاتتون تمرکز کنید یا متن کتاب. گاهی میتونیم فقط به خوندن نکات اکتفا کنیم و گاهی هم میتونیم فقط متن کتاب رو دوره کنیم. درنهایت یادتون باشه زیست رو باید روزانه خوند و نباید روزی باشه که تو اون ما زیست نمیخونیم، چراکه مطالب زیستشناسی هم مهم و هم فرار هستند.
دوره کردن مبحثی مطالب
من زیستشناسی رو به این بخشها تقسیم میکنم:
- زیست انسانی؛ شامل فصل 1 تا 5 دهم و 1 تا 7 یازدهم
- زیست جانوری؛ شامل قسمتهای انتهایی فصول 2 تا 5 دهم و 1 تا 7 یازدهم و تا حدودی 8 دوازدهم
- زیست گیاهی؛ شامل فصل 6 و 7 دهم و 8 و 9 یازدهم
- زیست مولکولی و ژنتیک؛ شامل فصل 1 تا 4 و 7 دوازدهم
- ماده به انرژی و انرژی به ماده؛ فصلهای 5 و 6 دوازدهم
توصیه من اینه در دفعات بعدی و به خصوص در دوران جمعبندی حتما مطالب رو به صورتی که گفتم مطالعه کنید. در مواردی که اشاره کردم مطالب باهم پیوستگی دارند و هنگامی که در کنار هم مطالعه میشن خیلی بهتر از قبل در ذهن ما جا میفتند و درک میشند.
تستزنی قبل از دوره
قبل از هر دوره بهتره یک مجموعه تست زده شه تا دوره به صورت هدفمند پیش بره. درواقع با اینکار قبل دورمون ما مشخص میکنیم که کدام مطالب یادمون رفته یا نیاز به دقت و توجه بیشتر دارند. از تستزنی قبل دوره نترسید! هیچ اشکلی نداره و طبیعی اگر یادتون رفته باشه. ولی اگر مستقیما به سراغ کتاب برید مطمئن باشید کیفیت دوره شما بسیار کمتر خواهد بود.
نکات مهم در حل تست زیست شناسی
با توجه به شیوه طرح تست در کنکورهای سالهای اخیر، حل تست علاوه بر دانش به مهارت نیاز داره. باید بلد بود با هر تستی چطوری برخورد و چه راهبردی پیش گرفت و مهمتر از اون بارها و بارها تمرین کرد. در ادامه نکاتی رو از تجاربم باهاتون به اشتراک میگذارم.
علامتدار کردن تستهای زیستشناسی
در درس زیستشناسی فقط و فقط تستهای خیلی عالی رو علامت دار کنید. تست هایی که تحلیلی و حفظی هستند. درواقع شما با زدن این تستها مجبور به کارگیری قدرت تحلیلی و استدلالی خودتون میشید و مجبورید نکات ریز رو به خاطر بیارید. تستهایی که ترکیبی، جامع و پرنکته هم میتونند گزینه خوبی برای علامتدار کردن باشند چرا که در دورهها به کارمون میان.
اگر تستی این مواردی که گفتم رو نداشت نکتهشون رو برمیداریم و تموم. به جای اینکه چنین تستهایی چند بار زده شه بهتره تستهای بیشتر و متنوعتری زده بشه. در درس زیستشناسی هرچقدر با تستهای بیشتر و متنوعتری روبهرو بشید مهارت و قدرت استدلال شما هم در این دروس افزایش پیدا میکنه.
خوندن دست طراحان تست
گاهی طراحان از نکتههای غیر دقیق یا ابهامدار استفاده میکنند. چنین سوالاتی فقط با رد گزینه حل میشه. نکته چنین سوالاتی رو نباید برداشت چون مشخصا ممکنه نظر طراح دیگهای چیزه دیگه باشه. درواقع تاکتیک ما برای حل چنین تستهایی استفاده از نکاتی که مطمئن هستیم درسته. هر چی بیشتر تست بزنیم ذهنمون بیشتر جهت میگیره و میتونیم نکتههای استاندارد بیشتری رو پیدا کنیم که احتمال تکرارشون هم بالاست.
نکته مهم دیگه درمورد تست زنی در درس زیست شناسی اینه که در هنگام زدن تست ها یا دوره تست ها فقط در صورت نیاز به سراغ پاسخنامه برید. هنر اینه که رفتن سراغ پاسخنامه رو به صفر برسونید.
یادداشت و مدیریت نکتههای درس زیستشناسی
اولین و مهمترین نکتهای که باید بهش توجه کنید اینه: نکته ها باید با مداد نوشته شن و بعد یه مدت پاک شن! به چند دلیل:
- یک اینکه مگه چقدر میخواید “پروتئین ها بین دو لایه غشا نیز یافت میشوند” رو دوره کنید؟ بعد چند بار دوره بسشه و متیونیم پاکش کنیم.
- دو اینکه زیاد شدن نکتهها باعث میشه توجهت به متن کتاب کمرنگ شه. این خیلی بده! پس باید متن کتاب هر از چندی خلوت شه. هرچند که توصیه اکید دارم از کتابهای بانک نکات ما استفاده کنید تا به خیلی از چالشهای یادداشت و دستهبندی و اصلاح نکتهها برنخورید.
- سه اینکه اگه همش نکات تکراری بخونید خستتون میشه و تمرکزتون هم کاهش پیدا میکنه و انگیزتون هم کم میشه.
- چهارم هم اینکه اینجوری رو نکات جدید میشه بیشتر وقت گذاشت و بهتر بهشون توجه کرد تا موقعی که قاطی کله نکته تکراری باشند.
دقت کنید شاید و شاید مثلا بیست درصد نکته های پاک شده یادمون بره. هیچ مانعی نداره! نسبت نفعی که میبریم خیلی بیشتره. تازشم اگر اون بیست درصد مهم باشن تو آزمون های جامع به قدر کافی دوره خواهند شد. ضمنا توصیه اکید دارم مقاله ما درمورد مدیریت نکته ها رو مطالعه کنید.
حفظ و به خاطرسپاری قیدها
توصیم اینه که قیدها رو از روی بانک نکات ما مطالعه کنید. اینطوری همه قیدهای متنی و مفهومی رو یکجا میبینید و راحتتر به خاطر میسپارید. اما به هرنحو، راه درست اینه که قید ها رو با سه رنگ زرد، قرمز و آبی هایلایت کنید. هایلایت آبی برای قیدهای مطلق مثل همه، هر، همیشه، هرگز و… هایلایت قرمز برای قیدهای اکثریت مثل غالبا، بیشتر، بسیاری، اکثرا و… و نهایتا هایلایت زرد برای قیدهای نسبی مثل گاهی، برخی، بعضی و…
درواقع به این نحو برای به خاطرسپاری قیدها حافظه تصویری کمک میگیرید. اینطوری حتی به خاطر میارید هر قید در کدوم قسمت کتاب اومده بود. برای جاهای دیگه نیاز خاصی به هایلایت نیست ولی اگر دوست داشتید استفاده کنید رنگ دیگهای رو به کار ببرید.
سوالات رایج در روش مطالعه درس زیست شناسی
در ادامه یکسری نکات که در بخشهای قبلی گنجونده نشد رو پاسخ میدم. اینها احتمالا پاسخ سوالات متداول شما رو بدند. اما اگر همچنان سوالی داشتید حتما از طریق کامنت در همین مقاله از ما بپرسید.
خلاصهنویسی در درس زیستشناسی
برخلاف صحبتهای غالب مشاورین از نظر ما خلاصهنویسی برای زیستشناسی میتونه مفید باشه. ما اینکار رو در بانک نکات زیست انجام دادیم و از این نظر هم شما رو آسوده کردیم. این رو بدونید خلاصه برداری نیاز به حوصله، زمان، تسلط و احاطه کامل داره. همچنین خلاصه باید خلاصه باشه! اگر نتونید به واقع حجم رو کاهش بدید اینکار بیفایده است.
حفظ قسمت هایی که مدام فراموش میکنیم
نکته درآوردن روشی برای حفظ متن یا شکل کتاب. چرا که به این شکل با جزء جزء اون بخش آشنا میشید. همچنین نکات باعث میشه به شکلهای مختلفی به قضیه نگاه کنیم. مزیت بعدی اینه که مطالب رو با قسمتهای مختلف ترکیب میکنند و تشکیل این ارتباطات به خاطرسپاری و درک و فهم مطالب رو راحت میکنه.
دلیل چهارم هم اینکه وقتی قسمتی از متن رو میخونید یا شکلی رو میبینید و بعد هم نکتش رو میخونید حساب کنید دو بار مطالعه شده و در ذهنتون تثبیت میشه.
راه حل دیگه اینه که جاهایی که میبینید مدام یادتون میره رو در یک برگه یادداشت کنید و هر روز صبح دورش کنید. چراکه پرواضح حفظ این قسمتها نیاز به دوره و تکرار بیشتر دارند. همچنین در قسمت دوم معرفی اپلیکیشنهای کنکوری برای دانشآموزان و دانشجویان نرمافزار انکی رو معرفی کردم. استفاده از فلشکارتها بهترین شیوه برای حفظ هرمطلبی!
نوشتن نکتهها در کتاب یا دفتر؟
توصیم بر کتاب به شرطی که شلوغ و سیاه و کثیفش نکنید. اینطوری نکتهها کنارتون و به راحتی به متن کتاب یا شکل ها مرتبطشون میکنید. در کتاب، نکات دستهبندی بهتری دارند اما ممکنه وقتی در دفتر مینویسید در دستهبندیشون به چالش بخورید. مورد بعد هم اینکه نکاتتون اینجوری ممکنه به حافظه تصویریتون منتقل نشه.
تنها مزیت دفتر سبک و خلوت نگه داشتن کتاب. اینطوری دوره و مرور و حفظ مطالب کتاب هم راحتتر خواهد بود. اگر از بانک نکات استفاده میکنید کارتون راحت خواهد بود و میتونید فقط نکات دلخواه رو در کتاب بنویسید و مزیت هردو رو باهم داشته باشید.
آیا میشه بین صفحات زیست برگه سفید گذاشت؟
این کار رو اصلا توصیه نمیکنم! انجامش باعث کاهش حافظه تصویری و قطور شدن کتاب میشه. به اندازه کافی در خود کتاب جای خالی موجوده! اگر گاهی دیدید صفحهای پر شده اشکالی نداره و نکته رو در صفحه بعد و یا حتی در انتهای گفتار یا فصل بنویسید.
فراموش کردن صورت سوال به هنگام تست مجموعهای
شاید براتون پیش اومده باشه که وقتی مجموعهای تست میزنید و برمیگردید صورت سوال یادتون میره و پاسخنامه که میخونید هیچی نمیفهمید. در این حالت چکار کنیم؟ از نظر من همیشه دونهدونه تستهای زیست رو بزنید و چک کنید. تنها یک موقع گروهی تست بزنید اونم به هنگام تست زماندار. چون چارهای نیست و تست زماندار واسه زیست اهمیت زیادی داره.
یادتون باشه نکات تست لزوما در پاسخنامه نیست! گاهی نکات در گزینه سوال قرار دارند و درسنامه فقط چرایی نکته رو توضیح میده. پس موقع تست زماندار میتونیم یه نگاه سریع روی صورت سوال داشته باشیم و سپس سراغ پاسخنامه بریم.
روش مطالعه ترکیبی زیست چطوری؟
وقتی میخواید زیست رو مطالعه کنید ناخودآگاه مطالبی از سالهای قبل به خاطر میارید. هرچقدر دوره و مرور و تسلط شما بیشتر باشه این اتفاق هم بیشتر میفته. باید در اون هنگام کتابهای هر سه سال کنارتون باشه و بتونید با مطالعه اونها باهم نکتهای که به ذهنتون رسیده رو پیدا و ثبت کنید. راه دیگه هم زدن تستهای زیاد و متنوع و استفاده از تجربه مولفان زیست.
نکات ترکیبی خیلی با ارزش هستند چون باعث میشن که مطالب هر سه کتاب به خوبی در ذهن ما جا بگیرند. حتی اگر از اون نکته ترکیبی (یا اصلا هرجور نکتهای) سوال نیاد، باز هم در فهم و درک و به خاطرآوری مطلب هر قسمت به ما کمک خودش رو میکنه. پس نهایتا نیازی نیست به خودمون برای پیدا کردن نکات ترکیبی سختی بگیریم. کافیه درسمون رو بخونیم و اینکار رو به ذهنمون و به طراحان سوال بسپریم.
جمعبندی و صحبتهای نهایی
به قطع میگم که این مقاله بهترین، کاملترین، قویترین و کنکوریترین روش مطالعه زیستشناسی که فقط از حرفهاییا میتونستید بشنوید. این مقاله رو چندین بار در زمانهای مختلف مطالعه کنید تا روش مطالعه شما به خوبی شکل بگیره. خوندن یک باره این مقاله برای پیادهسازیش کافی نیست و باید مقداری زمان و حوصله به خرج بدید.
در آخر خیلی خیلی برامون با ارزش اگر زمانی رو بگذارید و نظرتون رو برای ما کامنت کنید و به انرژی بدید. همچنین اگر فکر میکنید این محتوا میتونه به دوستی کمک کنه حتما سایت ما رو باهاش به اشتراک بگذارید و به ما انرژی بدید.
پیشنهاد میکنیم سری مقالات "روش مطالعه دروس کنکور" رو به این ترتیب مطالعه کنید:
- 1. بررسی انواع روشهای یادگیری
- 2. روش صحیح تست زنی
- 3. راهنمای جامع علامتدار کردن سوالات
- 4. روش مطالعه دروس حفظی
- 5. روش مطالعه زیست: ویدیویی
- 6. مدیریت نکات درسی
- 7. روش مطالعه شیمی: ویدیویی
- 8. روش مطالعه ریاضی: راهنمای جامع
- 9. روش مطالعه فیزیک: به زودی
- 10. روش مطالعه ادبیات: راهنمای جامع
- 11. روش مطالعه عربی: راهنمای جامع
- 12. روش مطالعه زبان: به زودی
- 13. روش مطالعه دینی: به زودی
- 14. راهنمای کامل خلاصهنویسی
- 15. یادگیری با هوش مصنوعی
4 دیدگاه دربارهٔ «جامعترین و پربازدهترین روش مطالعه زیست شناسی کنکور»
دو سه بار مقاله رو خوندم و الان میتونم بگم نحوه زیست خوندن رو بهتر از هرکس دیگه ای بلدم. ممنونم بابت اموزش خوبتون
سلام، این نشون میده به هدفمون از تالیف مقاله رسیدیم. سربلند باشید
بهترین مقاله روش مطالعه زیست هست که در سطح وب وجود داره! واقعا بابت اینکه اینقدر باحوصله و کامل دانش و تجربتون رو در اختیارمون قرار دادید متشکرم.
سلام هومن جان
متشکریم از بازخورد گرمت، خوشحالیم استفاده بردی.