0
0
جمع جز: تومان

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

هیچ محصولی در سبدخرید نیست.

نحوه ایجاد علاقه و انگیزه در مطالعه

عناوینی که خواهید خواند

در این مقاله از تیم حرفه ای یا در نظر داریم به نحوه ایجاد علاقه و انگیزه در مطالعه بپردازیم؛ زیرا که انگیزه و علاقه، انرژی مضاعفی است که آدمی را برای رسیدن به اهداف شوق می‌دهد. دانش‌آموزانی که با علاقه درس می‌خوانند، بسیار موفق‌تر از دانش‌آموزانی هستند که بدون انگیزه مطالعه می‌کنند؛ چون بدون انگیزه خواندن، باعث می‌شود درک درستی از مطالب نداشته باشند. دانش‌آموزی که با انگیزه درس می‌خواند، مدام خود را به چالش می‌کشد و دقیق‌تر مطالعه می‌کند و همین چالش‌ها باعث فهمیدن بهتر دروس می‌شود.
بنا به‌دلایلی که اشاره شد، بیشتر دانش‌آموزان و خانواده‌ها در پی ایجاد علاقه برای مطالعه هستند. در ادامه سعی داریم روش‌هایی را برای افزایش علاقه و انگیزه در مطالعه به شما ارائه دهیم.

چگونه به مطالعه علاقه پیدا کنیم؟


اولین قدم در مسیر راه ایجاد علاقه به مطالعه، آگاهی داشتن در مورد فواید آن است، سپس تصمیم گرفتن در مورد چگونگی انجام کار. مطالعه باید از زمان کم شروع شود، سپس مدت زمان آن افرایش داده شود. برای مثال، مطالعه را از 15 دقیقه شروع کنید؛ چون این مدت کسی را خسته نمی‌کند، همچنین با این توصیه همراه است که با داستان‌های کوتاه شروع شود که نوع قلم و نگارش آن‌ها ساده باشد و به‌مرور مقدار مطالعه و سبک کتاب‌ها را گسترش دهد.

تنظیم نگرش صحیح

1. آنچه به‌طور طبیعی به آن علاقه دارید را شناسایی کنید. اگر بتوانید چیزهایی را که علاقه به یادگیری آن دارید، شناسایی کنید، باعث می‌شود به مدرسه علاقه‌مند شوید. به این فکر کنید که به کدام کلاس‌ها توجه بیشتری دارید و به نظر می‌رسد در کدام کلاس‌ها عملکرد بهتری دارید.

2. کلاس‌هایی را که به آن‌ها علاقه ندارید، در چشم‌انداز قرار دهید. سعی کنید در مورد هدف کلاس‌هایی که شرکت می‌کنید هم فکر کنید. به این موضوع (یافتن انگیزه بیرونی) می‌گویند. در مورد کلاس‌ها به‌عنوان سنگ پله فکر کنید حتی می‌توانید دوره‌های خود را در چشم‌اندازی دقیق‌تر قرار دهید! برای مثال، اگر به فکر مهندس شدن هستید، اما معلم درس ریاضی خود را دوست ندارید، به این فکر کنید که خوب بودن در درس ریاضی اولین قدم در مسیر رسیدن به هدف شغلی شما است.

3. هرچیزی را که مطالعه می‌کنید، به زندگی روزمره خود ربط دهید. درک برخی راه‌های سرگرم کننده که به درس می‌تواند مرتبط باشد، خستگی و کسالت را از بین می‌برد. برای مثال، دانستن قوانین و اصول شیمی می‌تواند باعث بهبود آشپزی شما شود، همچنین کلاس‌های زبان انگلیسی به شما می‌آموزد که بلاغت و زبان مجازی را درک کنید، کلاس‌های تاریخ به شما کمک می‌کند که بفهمید نمایش‌های تلویزیونی و فیلم‌ها چه زمانی براساس رویدادهای تاریخی هستند، همچنین ریاضیات را در بسیاری از موقعیت‌های علمی می‌توان استفاده کرد. مثلا مشخص کردن میزان سودی که برای وام خودرو پرداخت می‌کنید.

4. باورهای خود را در مورد مدرسه بررسی کنید. اگر متقاعد شدید که به مدرسه علاقه‌ای ندارید، به این فکر کنید که چه چیزی مانع ایجاد علاقه شما به مدرسه می‌شود. اگر بتوانید باور منفی را شناسایی و حذف کنید، برای رفتن به مدرسه انگیزه پیدا خواهید کرد.

بسیاری از دانش‌آموزان، معلمان خود را به‌عنوان مانع می‌شناسند. به این فکر کنید که حفظ کردن انگیزه شما فقط وظیفه معلم نیست حتی اگر گمان می‌کنید که معلم خوبی ندارید، به یاد داشته باشید که می‌توانید تصمیم بگیرید که به چه چیزی علاقه‌مند باشید. در بعضی مواقع حس می‌کنید که به هیچ حوزه‌ای علاقه ندارید! برای حل این مشکل می‌توانید با افراد مختلف در رابطه با زمینه‌های مورد علاقه‌شان صحبت کنید و از آن‌ها بخواهید علت علاقه پیدا کردن‌شان را به شما توضیح دهند.

نحوه ایجاد علاقه و انگیزه در مطالعه

5. علت استرس خود را شناسایی کنید. عوامل استرس‌زایی وجود دارند که می‌توانند باعث سلب علاقه شما به کلاس درس شوند. این عوامل ممکن است شامل نگرانی در مورد مسائل اجتماعی در مورد ظاهر و غیره باشد. اگر میزان استرس را بتوانید کاهش دهید، احتمالا به مطالعه علاقه‌مند خواهید شد.

6. بیش از حد رقابتی نباشید. رقابت در حد متعادل خود می‌تواند سرگرم‌کننده باشد، ولی رقابت بیش از حد باعث اضطراب و استرس می‌شود. روی انجام کارهای خوب برای رسیدن به هدف‌تان تمرکز کنید. اهداف واقع‌بینانه خود را تعیین کنید. مثلا اگر می‌خواهید در یک آزمون نمره خوبی کسب کنید، برای رسیدن به آن هدف خوب تلاش کنید و نگران اینکه چه کسی نمره بالاتری می‌گیرد، نباشید.

7. کارهای که انجام می‌دهید و دوست ندارید را بنویسید؛ یک تکه کاغذ بردارید و چیزهایی که دوست دارید و ندارید را بنویسید و بعد از نوشتن به لیست خود نگاه کنید. درمورد چیزهایی که دوست ندارید، چه کارهایی می‌توانید انجام بدهید.

8. با والدین و دوستان خود در مورد مدرسه صحبت کنید، وقتی یک گروه حمایتی دارید که به شما اهمیت می‌دهند، به‌احتمال زیاد به آن علاقه خواهید داشت و صحبت کردن در مورد آنچه یاد میگیرید، آن را به شیوه مثبت در ذهن شما نگه می‌دارد. از صحبت کردن در مورد مشکلاتی که در مدرسه دارید، نترسید.

سخن پایانی

در این مقاله سعی کردیم مواردی را که در ایجاد علاقه و انگیزه برای مطالعه موثر است برشماریم. به این نکته توجه کنید که تنها کسی که می‌تواند در این امر به شما کمک کند، خودتان هستید؛ زیرا خودتان بهتر از هرکسی نسبت به علایق و سلایق شما آگاه است. اگر احساس ناامیدی می‌کنید و در شناخت علایق خود دچار مشکل شده‌اید، با مشاوران برتر حرفه ای یا در ارتباط باشید.

آیا رقابت کردن با دوستان باعث ایجاد علاقه می‌شود؟

بله؛ حسی که در رقابت ایجاد می‌شود، باعث می‌شود انگیزه بیشتری برای درس خواندن داشته باشید.

دیگران چگونه در ایجاد علاقه موثرند؟

با تشویق از سوی دیگران علاقه شما به مطالعه و در نتیجه نمرات بالاتر، بیشتر می‌شود.

چگونه می‌توان به درسی که علاقه نداریم، رغبت پیدا کنیم؟

دروسی که به آن‌ها علاقه نداریم، می‌توانیم با مطالعه و تحقیق بیشتر راجب سرفصل‌های آن دروس، علاقه ایجاد کنیم.

  جدیدترین مقالات حرفه‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎ای یا

رشته‌های بدون کنکور گروه علوم ریاضی
معرفی رشته‌های دانشگاهی

رشته‌های بدون کنکور گروه علوم ریاضی

این مقاله از حرفه ای یا مخصوص دانش‌آموانی است که به‌دنبال راهی برای فرار از فشار استرس و اضطراب آزمون کنکور هستند. اگر شما هم

رشته‌های بدون کنکور گروه علوم انسانی
معرفی رشته‌های دانشگاهی

رشته‌های بدون کنکور گروه علوم انسانی

با افزایش رقابت در کنکور بسیاری از داوطلبین به علل مختلف ترجیح می‌دهند بجای رقابت در آزمون دشواری مانند کنکور، سختی قبولی برای دانشگاه را

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
دوست داری همه نکات رو یکجا داشته باشی؟
با بانک نکات میتونی خیلی سریع از رقبات پیشی بگیری، تا دیر نشده کلیک کن