اینکه چگونه در امتحانات تشریحی و نهایی 20 بگیریم، سوالی است که معمولا ذهن هر دانشآموزی را به خود درگیر میکند. در حقیقت ارزش نمره 20 در آزمونهای نهایی بر هیچکس پوشیده نیست؛ بههمیندلیل تکنیکهای زیادی وجود دارند تا به محصلها در این راه کمک کنند. ما در این مطلب از حرفه ای یا به معرفی و تشریح این راهکارها میپردازیم. ازاینرو اگر میخواهید عملکرد خوبی در امتحانات تشریحی داشته باشید، تا آخر این مقاله به همراهی ما ادامه دهید.
دلیل اهمیت 20 گرفتن در امتحانات تشریحی و نهایی
گرفتن نمره 20 در امتحانات تشریحی و نهایی نشاندهنده تسلط کامل دانشآموز بر مطالب درسی است. وقتی دانشآموزی موفق به کسب نمره کامل میشود، به معنی آن است که تمام سوالات را به درستی و با جزئیات کافی پاسخ داده و به معیارهای مورد انتظار معلم به خوبی پاسخ داده است. این موفقیت دانشآموز را به هدفش، مثل قبولی با رتبههای بالا یا ورود به دانشگاه مورد علاقه، نزدیکتر میکند.
علاوهبر این، گرفتن نمره 20 در امتحانات نهایی میتواند در ساخت اعتماد به نفس و انگیزه دانشآموز تاثیرگذار باشد. احساس موفقیت به دانشآموز نشان میدهد که تلاشها و پشتکارش اثربخش بوده است. از طرفی، نمره بالا در امتحانات نهایی بهعنوان یکی از معیارهای کلیدی در ارزیابی عملکرد تحصیلی در دورههای بالاتر و حتی در انتخاب شغلهای آینده موثر است. به این ترتیب، اهمیت نمره 20 نه فقط درزمینه علمی بلکه در رشد شخصیتی و آینده تحصیلی و شغلی دانشآموز نیز نقشی حیاتی ایفا میکند.
چگونه در امتحانات تشریحی و نهایی 20 بگیریم؟ معرفی 5 راهکار کاربردی
برای اینکه بتوانید در آزمونهای نهایی و تشریحی نمره 20 بگیرید، 5 راهکار پیش روی شما قرار دارد که عبارتاند از:
- درک کامل مطالب کتاب
- حضور مرتب در کلاسهای درس
- تمرین و تکرار
- حل کردن سوالات سالهای گذشته
- برنامهریزی و مدیریت زمان
درک کامل مطلب کتاب
تفاوت زیادی میان فهمیدن و درک کردن وجود دارد! این یعنی دانشآموزی که مطالب کتاب را فهمیده باشد، میتواند تا مدتزمانی کوتاه، چیزهایی را که یاد گرفته، در ذهن خود نگه دارد. در مقابل، دانشآموزی که دروس تشریحی را درک کرده باشد، میتواند آنها را تمام و کمال برای دیگری توضیح دهد و به آموزش مطالبی که یاد گرفته، بپردازد. بنابراین، تلاش خود را به کار بگیرید تا به درک مطلب کتابهای درسی برسید، فهمیدن بهتنهایی، کافی نیست!
حضور مرتب در کلاس های درس
عدم حضور دانشآموز در کلاسهای دروس تشریحی باعث افت تحصیلی او میشود. به همین دلیل همواره تلاش خود را به کار بگیرید تا سر موقع در کلاس حاضر شوید. این کار به یادگیری مداوم و تدریجی شما کمک میکند و باعث میشود که حین آزمون، عملکرد بهتری از خود نشان دهید.
تمرین و تکرار
تمرین و تکرار را جدی بگیرید تا بهراحتی به جواب سوال چگونه در امتحانات تشریحی و نهایی 20 بگیریم، برسید. این نکته را فراموش نکنید که مغز انسان در پایان روز، بخش عظیمی از اطلاعات را پاک میکند، چون لزومی به حفظ و نگهداری آنها نمیبیند!
حال اگر شما یک مطلب خاص را بهطور مداوم تکرار کنید، مغز متوجه اهمیت آن موضوع میشود و آن را برای همیشه در ذهنتان نگه میدارد. شما با این راهکار و کمی صبوری، نهتنها میتوانید در آزمونهای نهایی و تشریحی نمره بالایی کسب کنید، بلکه قادر به فراگیری هر زبان جدید یا مطلبی خواهید بود.
حل کردن سوالات سالهای گذشته
اگر در یک جاده تاریک و بیانتها گم شده باشید، حل کردن سوالات سالهای گذشته، همان نوری است که در این شرایط بهدنبال آن میگردید. طبق تجربه دانشآموزان موفق، کسانی که خود را با سوالات سالهای قبل سنجیدهاند، نمرههای بالاتری در آزمونهای تشریحی و نهایی کسب کردهاند.
برنامهریزی و مدیریت زمان
برنامهریزی و مدیریت زمان یک مهارت مهم است که دیر یا زود باید آن را در زندگی یاد بگیرید. اگر پیشاز کنکور به این مهارتها مسلط نشوید، قطعا در دانشگاه به آنها نیاز پیدا میکنید. اگر دوران دانشجویی را هم با خوششانسی از سر بگذرانید، زمانی که صاحب شغل میشوید، با بحران بینظمی و کمبود زمان مواجه خواهید شد. پس امتحانات نهایی و کنکور را یک فرصت ببینید و هرچه سریعتر برای یادگیری برنامهریزی و مدیریت زمان اقدام کنید.
4 تکنیک مهم که به 20 گرفتن دانشآموزان کمک میکند
تکنیکها مجموعه راهحلهایی هستند که اگر مراحل آنها را دنبال کنید، میتوانید به اهداف یادگیری خود برسید. در ادامه 4 نمونه از آنها را به شما معرفی کردهایم:
- مپینگ
- ماتریس آیزنهاور
- دانشآموز فرضی
- یادآوری فعال
مپینگ
تکنیک مپینگ یا mind map با استفاده از ترسیم یک درخت قابل اجرا است. برای این کار کافیاست تا بعد از خواندن هر موضوع، یک درخت بکشید و در تنه آن، موضوع اصلی آن مبحث را یادداشت کنید. سپس در شاخههای درخت موضوعات و سرفصلهای فرعی را بنویسید.
در این مرحله برای هر شاخه چند برگ بکشید و در برگها نکات مهم، کلمات کلیدی، آیات یا فرمولها را یادداشت کنید. تکنیک مپینگ کمک میکند تا مطالب در ذهن شما طبقهبندی و دستهبندی شوند. اگر mind map را بهطور مداوم انجام دهید، شاهد یادآوری سریعتر مطالب خواهید بود.
ماتریس آیزنهاور
ماتریس آیزنهاور مناسب کسانی است که در اولویتبندی کارهای خود مشکل دارند و غالبا زمان خود را صرف رسیدگی به کارهای غیرفوری و غیرضروری میکنند. انجام این تکنیک بسیار ساده است! تنها کاری که باید انجام دهید، این است که شب قبل یک لیست از کارهایی را که باید فردا انجام دهید، تهیه کنید. سپس این کارها را به 4 دسته تقسیم کنید: مهم و فوری، مهم و غیرفوری، غیر مهم اما فوری، غیرمهم و غیرفوری.
دانش آموز فرضی
نمیدانیم شنیدهاید یا نه، اما میگویند 80 درصد یادگیری، در گرو یاد دادن قرار دارد. این یعنی اگر تمام تکنیکهای یادگیری را انجام داده باشید و نتیجه نگرفته باشید، هنوز هم یک شانس برای شما باقی مانده که آن، دانشآموز فرضی است. بنابراین، اگر در درسی دچار ضعف هستید و مدام نکتههای آن را فراموش میکنید، وقت آن است که هر مطلب را بعد از یادگیری به دانشآموز خیالی ذهن خود آموزش دهید. باور کنید یا نه، این شیوه معجزه میکند و مطالب را به بهترین شکل ممکن در حافظه شما نگه میدارد؛ اصلا به همین دلیل است که یکی دیگر از پاسخها به سوال چگونه در امتحانات تشریحی و نهایی 20 بگیریم، دانشآموز فرضی است.
یادآوری فعال
اگر با سوال چگونه در امتحانات تشریحی و نهایی 20 بگیریم، درگیر هستید، بهتر است شما را با یادآوری فعال آشنا کنیم. این تکنیک حول محور کلمات کلیدی اصلی میچرخد. این یعنی در هر مطلبی که یاد میگیرید و در هر پاراگراف، باید کلماتی را که مفهوم جمله به آنها وابسته است پیدا کنید و فقط آن کلمات را به حافظه خود بسپارید. این کار باعث میشود که هنگام آزمون، با یادآوری کلمات کلیدی، کل پاراگراف و مفاهیم را به یاد آورید و بهراحتی آنها را روی برگه بنویسید. یادآوری فعال به شما کمک میکند که علاوهبر یادگیری جزئیات، کلیات موضوع را هم در ذهن خود نگه دارید.
جمعبندی
چگونه در امتحانات تشریحی و نهایی 20 بگیریم؟ برای دریافت نمره 20 کافی است از 4 تکنیک مپینگ، ماتریس آیزنهاور، دانشآموز فرضی و یادآوری فعال کمک بگیرید. همچنین با حضور مداوم در کلاسهای آموزشی و برنامهریزی میتوانید نمرات بالایی را در آزمونهای نهایی کسب کنید.
نظر شما درباره راهکارهایی که گفتیم چیست؟ اگر تجربهای در این زمینه دارید، آن را از بخش نظرات با ما در میان بگذارید تا دانشآموزان بتوانند از تجارب ارزشمند شما استفاده کنند.