0
0
جمع جز: تومان

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

هیچ محصولی در سبدخرید نیست.

در طول سال تستی مطالعه کنیم یا تشریحی؟

عناوینی که خواهید خواند

این سوال خیلی از دانش آموزان است که می‌پرسند در طول سال تستی مطالعه کنیم یا تشریحی؟ بسیاری از دانش آموزان هستند که در طول سال در امتحانات مدرسه نمرات بسیار خوبی کسب می‌کنند اما وقت تست زدن که می‌رسد، انگار آن دانش آموز سابق نیستند و نمی‌توانند از پس سوالات تستی به خوبی سوالات تشریحی برآیند. از طرف دیگر نیز دانش‌آموزانی هستند که در پاسخ دادن به سوالات چهارگزینه ای از تشریحی موفق‌ترند.

اینجاست که یک بار دیگر سوال آیا تستی مطالعه کنیم یا تشریحی مطرح می‌شود؛ آشنایی با تفاوت‌های این دو سبک مطالعه و دانستن جزئیات آن‌ها به شما کمک می‌کند به راحتی بتوانید راهکار مناسب خود را برای مطالعه دروس مختلف انتخاب کنید و براساس آن برنامه مطالعه خود را تنظیم کنید. در این مقاله از حرفه ای یا با ما همراه باشید که با تفاوت مطالعه تستی و تشریحی آشنا شوید.

در طول سال تستی مطالعه کنیم یا تشریحی؟

یکی از تفاوت‌های مهمی که بین امتحانات تشریحی و تستی وجود دارد، نحوه ارزیابی پاسخ‌هاست. در امتحانات تشریحی، نمره دانش‌آموزان براساس توضیحات و تحلیل‌های آن‌ها از مطالب کتاب‌های درسی تعیین می‌شود، درحالی‌که در آزمون‌های تستی، پاسخ نهایی است که از اهمیت بشتری برخورار است و روش رسیدن به پاسخ، کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد. همچنین، زمان در آزمون‌های تستی محدودتر است و به‌همین‌دلیل سرعت عمل در این نوع امتحانات اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.

 اما اگر سوال شما این است که در طول سال تستی مطالعه کنیم یا تشریحی، باید بگوییم برای موفقیت در کنکور، دانش‌آموزان و داوطلبان باید به هر دو روش مطالعه توجه کنند. در کنار یادگیری عمیق مفاهیم برای امتحانات تشریحی، تسلط بر تکنیک‌های تست زنی نیز ضروری است. بنابراین، بهترین راهکار برای داوطلبان کنکور، ترکیب این دو روش مطالعه است تا هم در درک مفاهیم عمیق‌تر شوند و هم بتوانند به سرعت و دقت به سوالات تستی پاسخ دهند.

تفاوت مطالعه تستی و تشریحی

مطالعه تستی

مطالعه تشریحی روشی است که از همان بدو ورود به مدرسه با آن آشنا می‌شویم و آنقدر با آن در طول سال تحصیلی درگیر هستیم که تقریبا به تمام زیر و بم آن وارد هستیم و می‌توانیم در اکثر اوقات به راحتی از پس امتحانات تشریحی هم بر بیاییم.

اما از زمانی که به دبیرستان می‌رویم، با یک چالش جدید روبه‌رو می‌شویم و آن هم تست زدن است. ازآنجایی‌که بسیاری از دانش‌آموزان یکباره از امتحانات تشریحی وارد آزمون‌های تستی می‌شوند، بنابراین در اوایل موفقیت چندانی کسب نمی‌کنند. در ادامه تفاوت مطالعه تستی و تشریحی را مورد بررسی قرار داده‌ایم:

  • در مطالعه تشریحی خواندن کلیات مهم‌تر است، به‌طوری‌که توصیه می‌شود بتوانید مفاهیم کلی هر درس را با خواندن پاراگراف‌های مربوط به هر متن به خوبی درک کنید. درحالیکه در مطالعه تستی علاوه‌بر دانستن کلیات لازم است به جزئیات، کلمات کلیدی و حتی برخی از قیدها نیز توجه کافی داشته باشید و با دید ریزبینانه‌تری مباحث را مطالعه کنید.
  • در مطالعه تشریحی لازم است تمام مراحل مطالعه را یک به یک یاد بگیرید و بتوانید عینا آن‌ها را در جلسه امتحان منعکس کنید، اما در مطالعه تستی هرچقدر از راه‌حل‌های سریع‌تر و کوتاه‌تری استفاده کنید، می‌توانید زودتر به نتیجه برسید.
  • در مطالعه تشریحی در بیشتر مواقع لازم است از قدرت حافظه خود بهره بگیرید و علاوه‌بر یادگیری، مطالب را به خوبی در حافظه خود ثبت و ضبط کنید، اما در مطالعه تستی لازم است مطالعه به صورت مفهومی صورت بگیرد و حتی باید در صورت نیاز بتوانید مطالب یادگرفته شده را با هم ترکیب کنید و از آن استفاده کنید.
  • برای کسب مهارت در مطالعه تشریحی بهتر است به درسنامه‌ها و متون کتاب تسلط بیشتری داشته باشید، اما برای مطالعه تستی بهتر است بیشتر زمان خود را صرف تست زدن کنید.
  • برای مرور مطالب در شیوه مطالعه تشریحی لازم است متون کتاب درسی را مجددا مطالعه کنید، اما در شیوه تستی کافی است روی مهارت تست زنی خود بیشتر تاکید کنید و تست بیشتری بزنید.

چگونه در هر دو آزمون تستی و تشریحی موفق شویم؟

از میان مطالعه تستی و مطالعه تشریحی نمی‌توان یک گزینه را انتخاب کرد. به نوعی شاید گفت این دو شیوه پیش نیاز یک دیگر برای درک عمیق مفاهیم درسی محسوب می‌شوند. از طرفی مطالعه تشریحی برای یادگیری اولیه مفاهیم ضرروی است و ازطرف‌دیگر مطالعه تستی باعث می‌شوند فرآیند یادگیری در ذهن شما تکمیل و تثبیت شود. برای اینکه هم در آزمون‌های تستی و تشریحی پیشرفت کنید، بهتر است چند نکته را در نظر بگیرید:

  • برای تسلط به آزمون‌های تشریحی بهتر است هر فصل از کتاب را به چند قسمت تقسیم کنید و در کنار آن با مطالعه درسنامه‌های مربوط به کتاب‌ها، برای آزمون‌های تشریحی بیشتر آماده شوید.
  • برای اینکه مطمئن شوید توضیحات هر پاراگراف را به خوبی یاد گرفته‌اید، این مطالب را یکبار برای خودتان توضیح دهید.
  • برای دروس مفهومی و محاسباتی منابع تستی مناسب را مشخص کنید و برای آن‌ها شروع به تست زدن کنید.
  • برای تسلط بهتر به مباحث می‌توانید نمونه سوالات امتحانی را بعد از تمام شدن هر فصل حل کنید.

برای کنکور تستی بخوانیم یا تشریحی؟

برای هر دو روش تستی و تشریحی، مدیریت زمان کنید

اهمیت مطالعه تشریحی برای موفقیت در کنکور در سال‌های اخیر به طور غیر قابل انکاری افزایش یافته است. با توجه به اینکه تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور بیشتر شده و امتحانات دهم و یازدهم به صورت نهایی برگزار می‌شوند، داشتن معدل بالا از پایه دهم می‌تواند به بهترشدن رتبه کنکور شما کمک کند. به عبارتی، کنکور اکنون به نوعی ترکیبی از سوالات تستی و تشریحی شده و سوابق تحصیلی نقش مهمی در این ترکیب ایفا می‌کند. بنابراین، ضروری است که وقت خودتان را به گونه‌ای مدیریت کنید که هر دو روش مطالعه را استفاده کنید.

از همان ابتدای پایه دهم، توصیه می کنیم، که تمام درس‌ها را به صورت تشریحی و تستی مطالعه کنید. برای مثال، در درس فیزیک، ابتدا مطالب را از کتاب درسی و درسنامه‌های کمک آموزشی مطالعه کرده و سپس تمرین‌های تشریحی را حل کنید. بعد از آن، تست‌های آموزشی را بزنید. این روش به شما کمک می‌کند تا تسلط کامل بر مفاهیم و مباحث کتاب پیدا کنید و نکات تستی را نیزدر کنار آن به خوبی یاد بگیرید. اگر شما یک داوطلب کنکور هستید و می‌خواهید مهارت تست‌زنی خود را تقویت کنید، بهتر است در کنار این روش‌های مطالعه به حل تست‌های تالیفی استاندارد و کنکوری نیز بپردازید.

جمع‌بندی

تستی مطالعه کنیم یا تشریحی؟ هریک از این شیوه‌ها اهمیت مخصوص به خود را دارند و به‌اندازه کافی می‌توانند روی نتیجه کنکور تاثیر بگذارند. ازاین‌رو توصیه ما این است که هر دوی آن‌ها را جدی بگیرید و برای هرکدام وقت بگذارید. همچنین اگر در مورد روش‌های مطالعه سوالی دارید، از بخش نظرات با ما در میان بگذارید. در اسرع وقت پاسخگوی شما هستیم.

سوالات متداول

  • چگونه می‌توان در آزمون‌های تستی نمره بهتری کسب کرد؟
  • با یادگیری تکنیک‌های تست زنی و مدیریت زمان، می‌توان نمرات بهتری را در آزمون‌های تستی کسب کرد.
  • چرا مرور تست‌ها در کنار مطالعه تشریحی ضروری است؟
  • مرور تست‌ها به تسلط بیشتر بر مطالب و شناسایی نقاط ضعف کمک می‌کند و به نوعی تکمیل‌کننده مطالعه تشریحی می‌باشد.
  • چه نسبتی از دروس باید به صورت تستی و تشریحی مطالعه شود؟
  • توصیه می‌شود ۳۰ درصد دروس به صورت تستی و ۷۰ درصد به صورت تشریحی مطالعه شود تا تسلط کافی بر مطالب حاصل گردد.
  • چرا مطالعه تشریحی در کنکور اهمیت بیشتری پیدا کرده است؟
  • به‌دلیل افزایش تأثیر سوابق تحصیلی و برگزاری امتحانات نهایی که نیاز به تسلط بیشتر بر مفاهیم را ایجاد کرده است.

  جدیدترین مقالات حرفه‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎ای یا

آخرین اخبار مربوط به کنکور 1404
دسته‌بندی نشده

آخرین اخبار و تغییرات کنکور 1404

بررسی آخرین اخبار و تغییرات کنکور یکی از موارد مهمی است که هر داوطلب کنکور سراسری باید به آن بپردازد. اطالاعات دقیق این تغییرات و

راهنمای جامع انتخاب رشته نهم به دهم
آموزش‌های عمومی و واجب

راهنمای جامع انتخاب رشته نهم به دهم

برای دانش‌آموزانی که در پایه نهم تحصیل خود هستند، انتخاب رشته برای سال بعد در یک قدمی آن‌ها است. بنابراین، باید آمادگی‌ها لازم برای انتخاب

رشته های بدون کنکور زبان
آموزش‌های عمومی و واجب

معرفی رشته های بدون کنکور زبان

برای داوطلبانی که علاقه به تحصیل در گروه‌های زبان دارند این امکان فراهم است که بدون کنکور و تنها با سوابق تحصیلی خود وارد دانشگاه

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
دوست داری همه نکات رو یکجا داشته باشی؟
با بانک نکات میتونی خیلی سریع از رقبات پیشی بگیری، تا دیر نشده کلیک کن