0
0
جمع جز: تومان

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

هیچ محصولی در سبدخرید نیست.

هر چیزی که باید درباره نام‌نویسی در کنکور بدانید! (راهنمای جامع ثبت‌نام در کنکور)

عناوینی که خواهید خواند

راهنمای جامع ثبت‌نام در کنکور در خدمت شماست تا ساده‌ترین ثبت نام تاریخ را داشته باشید! حتما شما هم شنیده‌اید که بعضی از دانش‌آموزان از ثبت نام باز مانده‌اند تا به‌دلیل اشتباه واردکردن اطلاعات محروم از تحصیل و کنکور شده‌اند. چنین اتفاقاتی قرار نیست برای شما رخ دهد اگر در ادامه این مقاله از حرفه ای یا همراه ما باشید و به نکات داخل مطلب توجه کنید.

نام‌نویسی کنکور به چه شکل انجام می‌شود؟

پنج گروه آزمایشی ریاضی، تجربی، انسانی، هنر و زبان قابلیت شرکت در کنکور را دارند. بسته به علاقه داوطلبان می‌توانند در یک گروه آزمایشی اصلی (ریاضی، تجربی و انسانی) و یک یا دو گروه آزمایشی شناور (هنر و زبان) نام‌نویسی کنند. تاریخ ثبت‌ نام برای کنکور نوبت اول و دوم توسط مراجع رسمی در زمان‌های مقرر هر سال اعلام می‌شود.

داوطبان با توجه به زمان‌بندی سازمان سنجش وقت کافی برای ثبت‌ نام خواهند داشت. تمامی مراحل ثبت نام به‌صورت اینترنتی انجام می‌شود که شما می‌توانید یا خودتان این کار را انجام دهید یا مراحل آن را به‌طور کامل به‌دست شخص دیگری مثل کافی‌نت‌هایی که چنین خدماتی را ارائه می‌دهند بسپارید.

برای ثبت نام در کنکور به چه مدارکی نیاز داریم؟

ثبت نام در کنکور

در اولین بخش از راهنمای جامع ثبت‌نام در کنکور مدارک مورد نیاز شما برای نام‌نویسی را بررسی خواهیم کرد. 4 دسته مدرک مورد نیاز شماست که در ادامه هر 4 مورد آن‌ها را توضیح خواهیم داد:

  • اطلاعات هویتی: نام‌ و نام‌خانوادگی، نام پدر، شماره شناسنامه، سری و سریال شناسنامه، شماره ملی، تاریخ تولد.
  • عکس اسکن‌شده: عکس 3 در 4 یا 6 در 4، فرمت jpg، حداکثر 70 کیلوبایت، بدون اثر منگنه، مهر و لکه، در ابعاد حداکثر 400 در 300 و 300 در 200 پیکسل.
  • مشخصات ارتباطی: شماره تلفن ثابت، کد پستی منزل، شماره تلفن همراه، آدرس دقیق محل سکونت.
  • کدهای مورد نیاز: شماره سریال کارت اعتباری، کد نظام وظیفه، کد سوابق تحصیلی دیپلم، کد سوابق تحصیلی پیش‌دانشگاهی برای دانش‌آموزان نظام قدیم، کد بخش محل تولد، کد دانش‌آموزی مقطع دیپلم، کد عنوان دیپلم، کد دانش‌آموزی پیش‌دانشگاه برای دانش‌آموزان نظام قدیم، کد 12 رقمی سهمیه ایثارگران، کد استان و بخش محل اقامت. کد 13 رقمی مربوط به داوطلبان غیرایرانی.

هرکدام از موارد که مطابق با شرایط شماست باید در سامانه وارد شود. توجه داشته باشید که برای عکس اسکن عکس کارت ملی و شناسنامه مورد قبول نیست.

نحوه ثبت نام کنکور سراسری

سایت sanjesh.org میزبان تمامی داوطبان برای ثبت نام و همچنین مرجعی عالی برای پیگیری اخبار مهم مرتبط با کنکور خواهد بود. برای ثبت نام معمولا یک بازه مشخص تعیین می‌شود اما اگر استقبال زیاد باشد و بخش زیادی از داوطبان نتوانند نام‌نویسی خود را به‌شکل کامل انجام دهند، سازمان سنجش مدت‌زمان ثبت نام را تمدید خواهد کرد.

هر داوطلبی که شرایط کنکور همان سال را داشته باشد می‌تواند در آزمون سراسری شرکت کند. اگر درباره دانشگاه‌های مختلف سوالی دارید، نگران این موضوع نباشید. در ادامه همراه ما بمانید چون تمامی سوال‌های مهم شما را پاسخ خواهیم داد.

مراحل ثبت نام کنکور سراسری در یک نگاه

در ادامه تمامی مراحل مورد نیاز برای نام‌نویسی در کنکور سراسری را در یک نگاه بررسی می‌کنیم:

  • مراجعه به سایت sanjesh.org برای ثبت نام
  • دانلود دفترچه ثبت نام کنکور سراسری
  • آماده‌کردن مدارک و اطلاعات لازم برای ثبت نام
  • پرداخت هزینه ثبت نام کنکور سراسری
  • تکمیل و ارسال فرم اینترنتی ثبت نام

آموزش مرحله‌به‌مرحله ثبت نام در کنکور سراسری

ثبت نام در کنکور

دفترچه مربوط به هر سال را از سایت سنجش دانلود کنید و آن را به‌خوبی بخوانید تا تمامی شرایط و ضوابط برای شما روشن شود. پس اگر می‌خواهید خودتان نام‌نویسی را به انتها برسانید مطابق آموزشی که در ادامه به شما خواهیم داد، کار را پیش ببرید.

مرحله اول: ورود به سایت سنجش

وارد سایت sanjesh.org شوید و سپس از فهرست سنجش گزینه “سراسری” را انتخاب کنید. گزینه ثبت نام برای همان سال در بازه‌ای که سازمان سنجش مشخص کرده برای شما فعال خواهد شد و با کلیک روی آن وارد فرایند ثبت نامی می‌شوید.

راهنمای جامع ثبت‌نام در کنکور در ادامه مسیر برای نام‌نویسی شما را یاری خواهد کرد. سپس باید یک حساب کاربری برای سامانه ایجاد کنید تا در آن عضویت داشته باشید. اطلاعات مختلفی که از شما خواسته شده را وارد کنید و در پایان یک حساب کاربری در سایت سنجش خواهید داشت.

مرحله دوم: واردکردن اطلاعات هویتی

اطلاعات مربوط به سکونت و تماس شما در این مرحله ثبت می‌شود. توجه داشته باشید که این مرحله اهمیت زیادی دارد. باید مطمئن شوید که اطلاعات شما به‌درستی وارد سامانه می‌شوند و صحیح نیز هستند. پس از این مرحله یک پیش‌نمایش به شما از اطلاعاتی که وارد کرده‌اید نشان داده خواهد شد. می‌توانید به‌کمک آن یک‌بار دیگر اطلاعات خود را چک کنید. سپس وارد مرحله پرداخت می‌شوید. هزینه آزمون در این مرحله پرداخت می‌شود.

فرم ثبت نام کنکور سراسری شامل چه اطلاعاتی می‌شود؟

در دفترچه مخصوص ثبت نام شما در آخرین برگ‌ها یک نمونه فرم نام‌نویسی وجود دارد که می‌توانید پیش‌از ثبت نام از آن برای کسب اطلاعات بیشتر کمک بگیرید. اطلاعات فردی و شناسنامه‌ای شما بخش مهمی از ثبت نام هستند که باید آن‌ها را وارد فرم کنید. اطلاعات مربوط به مدرک دیپلم و پیش‌دانشگاهی شما باید به‌دقت وارد شود.

بند‌های مربوط به سهمیه و اقلیت‌های دینی را نیز بادقت پر کنید. داوطلبانی که دچار معلولیت هستند باید نوع معلولیت خود را در فرم مشخص کنند. اتباع خارجی نیز نیاز به مشخص‌کردن وضعیت خود در فرم دارند. اگر متقاضی صندلی چپ‌دست هستید نیز باید در فرم ثبت‌نام بخش مربوط به آن را علامت بزنید.

اطلاعات مربوط به گروه آزمایشی شما، اشتغال و همچنین علاقه‌مندی به دانشگاه‌های مختلف نیز در فرم مشخص خواهد شد. در بند آخر نیز با توجه به اطلاعاتی که وارد کرده‌اید حوزه امتحانی شما مشخص می‌شود و روز آزمون باید در حوزه مطابق اطلاع سازمان سنجش حاضر شوید.

چگونه از ثبت نام کنکور جا نمانیم؟

راهنمای جامع ثبت‌نام در کنکور می‌تواند به شما کمک کند که در سریع‌ترین حالت ممکن نام‌نویسی خود را به اتمام برسانید. اما گاهی دانش‌آموزان با عدم رعایت بعضی از نکته‌ها موجب تاخیر در ثبت نام و در نهایت هم جاماندن از آن می‌شوند. بهتر است که برای نام‌نویسی خود یک برنامه‌ریزی دقیق داشته باشید. دفتر برنامهریزی برای دانش آموزان و کنکوریها برای این است که آن‌ها بتوانند ذهن شلوغ‌شان را مرتب کنند و به تمامی برنامه‌هایی که دارند مطابق با ساعت مشخص عمل کنند.

برای نام‌نویسی نیز همین برنامه را داشته باشید. بهترین زمان برای ثبت نام وقت‌هایی است که سامانه در کمترین ترافیک خود به سر می‌برد. باید سعی کنید چنین زمان‌هایی را پیدا کنید. موکول‌کردن نام‌نویسی به روزهای آخر باعث می‌شود که در نهایت استرس زیادی را تحمل کنید و اگر هم بخت با شما یار نباشد از نام‌نویسی بازبمانید.

اگر به‌دلیل اشکال سیستمی نمی‌توانید ثبت نام کنید، جای نگرانی نیست. حجم بالای ترافیک برای نام‌نویسی چنین مشکلی را به‌وجود آورده است. اگر هیچ ساعتی برای کمترشدن ترافیک در سامانه وجود نداشته باشد، چون بخش زیادی از دانش‌آموزان موفق به نام‌نویسی نشده‌اند سازمان سنجش مدت ثبت نام را تمدید خواهد کرد و سپس شما می‌توانید در این زمان ثبت نام خود را به اتمام برسانید.

جمع‌بندی

در راهنمای جامع ثبت‌نام در کنکور تمام تلاش ما این بود که تمامی مراحل نام‌نویسی را به ساده‌ترین شکل ممکن و کامل‌ترین نوع آن به شما توضیح دهیم. مراحل نام‌نویسی شاید کمی پیچیده به نظر برسد اما اگر چند بار آن را مطالعه کنید و آمادگی و زمان کافی داشته باشد، قطعا به‌راحتی برای شما پیش خواهد رفت.

  جدیدترین مقالات حرفه‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎ای یا

آخرین اخبار مربوط به کنکور 1404
دسته‌بندی نشده

آخرین اخبار و تغییرات کنکور 1404

بررسی آخرین اخبار و تغییرات کنکور یکی از موارد مهمی است که هر داوطلب کنکور سراسری باید به آن بپردازد. اطالاعات دقیق این تغییرات و

راهنمای جامع انتخاب رشته نهم به دهم
آموزش‌های عمومی و واجب

راهنمای جامع انتخاب رشته نهم به دهم

برای دانش‌آموزانی که در پایه نهم تحصیل خود هستند، انتخاب رشته برای سال بعد در یک قدمی آن‌ها است. بنابراین، باید آمادگی‌ها لازم برای انتخاب

رشته های بدون کنکور زبان
آموزش‌های عمومی و واجب

معرفی رشته های بدون کنکور زبان

برای داوطلبانی که علاقه به تحصیل در گروه‌های زبان دارند این امکان فراهم است که بدون کنکور و تنها با سوابق تحصیلی خود وارد دانشگاه

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
دوست داری همه نکات رو یکجا داشته باشی؟
با بانک نکات میتونی خیلی سریع از رقبات پیشی بگیری، تا دیر نشده کلیک کن